TP LINK WI-FI SMART PLUG HS110

TP-Link Smart Wi-Fi Plug HS110

Timer med energimätare

av Martin Haverholm #Diverse #TP-Link
8.0

Smart Plug gör verkligen skäl för namnet. Det är i första hand en fjärrstyrd timer för att starta och stänga av en elektrisk apparat eller en lampa som är ansluten till den. Detta kan ske enligt vissa förbestämda tider eller direkt via en app i mobilen. Det går alltså att tända en lampa eller dra i gång ett element när man inte är hemma. En bonus är att man via samma app ser hur mycket ström den anslutna apparaten drar.

Installationen är smärtfri. Först ska appen hämtas och sedan ska Smart Plug anslutas till det trådlösa nätverket. Allt sköts via appen och det går till exempel att se hur mycket en apparat har dragit historiskt eftersom alla data sparas. Via appen ställs också fasta start- och stopptider in, och det fungerar i praktiken som de vanliga vägguttagstimerna vi är vana vid.

Smart Plug må vara utmärkt rent tekniskt eftersom allt fungerar precis som det ska, men den kunde ha en smidigare utformning. Den är ganska stor och blockerar lätt flera uttag i en förlängnings-dosa eller i ett äldre vägguttag.


+ Hög kvalitet
+ Bra app
+ Smart timer
Ganska stor
Läs mer om TP-Link HS110


Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Enkel övervakning av strömförbrukningen via en praktisk app i mobilen.

Specifikationer

Märke
TP-Link
Produkttyp
Smart strömbrytare
Mått
90 x 88 x 144 mm
Vikt
132 gram
Anslutning
Android, iOS, 802.11b/g/n