Toshiba CANVIO for Smartphone

En elegant backup-lösning för Android-enheter för den som inte vill spara säkerhetskopior i en dator.

av #Diverse #Toshiba
7.4

Det blir allt viktigare att ha en ordentlig backup på sin mobiltelefon eftersom vi fyller dem med värdefull information som inte finns någon annanstans, till exempel bilder och videoklipp.

Ett sätt att ta backup är att använda Toshibas mobila hårddisk för Android-enheter – Canvio for Smartphone. Via en app i telefonen går det att ta backup på bilder, videoklipp, dokument, musik och kontakter.

Canvio ansluts till mobilen via en usb-kabel och sedan är det bara att starta den app som hör till. Appen är överskådlig och det är enkelt att välja vilka filer som ska säkerhetskopieras eller att för den delen lägga tillbaka filer från hårddisken till telefonen. Appen finns dock bara på engelska.

 

Hel eller delvis backup
Det går att säkerhetskopiera hela telefonen på en gång eller att nöja sig med filer av en bestämd filtyp. Filöverföringarna går snabbt och med hela 500 gigabyte tillgängligt finns det tillräckligt med plats för att ta backup av flera enheter. Om man väljer att inte ta backup när hårddisken ansluts aktiveras laddningen automatiskt, vilket är ganska smart. Dumt nog går det då inte att komma tillbaka till huvudmenyn igen. För att göra det måste hårddisken kopplas loss och anslutas igen. Inte så smidigt.

Canvio är ett smart tillbehör till mobilen men tyvärr stödjs bara vissa Android-telefoner. Dessutom är prislappen väl tilltagen när det går lika bara att göra samma sak med datorn eller Google Drive.


+ Gott om plats
+ Lätt att använda
Engelsk app
Bara vissa telefoner


Toshiba Canvio for Smartphone finns att köpa här via Prisjakt

Läs mer om Toshiba Canvio for Smartphone

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

En elegant backup-lösning för Android-enheter för den som inte vill spara säkerhetskopior i en dator.

Specifikationer

Märke
Toshiba
Produkttyp
Backup och laddare för mobila Android-enheter
Mått
14,5 x 14,5 x 1,5 cm
Vikt
0,21 kg
Anslutning
Usb c, micro-usb
Övrigt
500 GB