Test av TomTom Via 53

TomTom Via 53

TomToms GPS håller liv i en hel produktkategori

av #Diverse #TomTom
7.4

Mobiltelefoner med inbyggd gps är en tuff konkurrent till de klassiska gps-mottagarna som hade sin storhetstid för tio år sedan (gps-mottagaren blev årets julklapp 2007). TomTom ger dock inte upp utan visar än en gång att den traditionella gps-enheten har en plats i framrutan.

TomTom Via 53 bygger på TomToms långa erfarenhet av att bygga den här typen av apparater och det är extremt enkelt att söka efter en adress. Om man inte kan knappa in adressen går det lika bra att använda röststyrning. Det fungerar dock inte alltid perfekt och flera gånger fick vi skrika för att gps:en skulle förstå vad vi menade.

Via 53 kan kopplas ihop med mobiltelefonen och via den vägen hämta aktuell trafikinformation. Under våra tester i rusningstrafik går det minst lika bra att undvika trafikstockningar med Via 53 som med Googles kartapp Google Maps.

Med Bluetooth-anslutningen till mobilen går det även att ringa utan att lyfta ett finger. Det fungerar riktigt bra och ljudet är klart och tydligt både hos oss och samtalspartnern.

Kartorna är bra och tydliga på den fem tum stora och alldeles utmärkta skärmen. TomTom utlovar dessutom livslånga uppdateringar av kartorna, vilket är en viktig poäng när de konkurrerar med Googles ständiga uppdateringar.


+ Bra skärm
+ Tydliga kartor
+ Livslånga uppdateringar
Röststyrningen


TomTom Via 53 finns att köpa här via Prisjakt

Läs mer om TomTom Via 53

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

TomTom Via 53 är en lyckad gps

Specifikationer

Märke
TomTom
Produkttyp
GPS
Mått
142 x 90,6 x 18,8 mm
Vikt
201 g
Anslutning
Bluetooth, microSD-kort, usb