TomTom Adventurer

TomTom Adventurer

Lätt och kompakt aktivitetsklocka med pulsmätare.

av #Diverse #TomTom
8.8

TomTom Adventurer är en kompakt och lätt aktivitetsklocka med fokus på utomhusaktiviteter som löpträning, vandring, simning, cykling och skidturer. Det finns även en del funktioner för inomhusträning på till exempel ett löpband. Klockan mäter antalet steg, tillryggalagt avstånd och hur många kalorier det har gått åt underträningen.

Klockan mäter pulsen vid handleden. Det fungerar bra och mätresultatet är tämligen exakt. Det är lätt att hantera klockan och styra alla funktioner. Skärmens utformning gör att det kan vara svårt att de vissa data eftersom texten är så liten. I mörker är det extra svårt eftersom det inte finns någon knapp för att lysa upp urtavlan.

Den som vill få ut maximalt av Adventurer måste kombinera den med TomToms app Mysports i mobilen. Appen är gratis och visar bland annat en rad detaljer om träningen. Totalt sett är den lite för enkel då den inte drar nytta av alla funktioner i klockan. Det går till exempel inte att lägga upp rutter för att planera cykelturen eller joggingrundan.

En kul detalj är den inbyggda mp3-spelaren. Det ryms tre gigabyte musik i det inbyggda minnet. För att lyssna på musiken krävs det ett par Bluetooth-hörlurar. Det är smidigt och smart, men det dränerar tyvärr batteriet snabbt. Batteriet håller annars i åtminstone tio timmar.

TomTom Adventurer finns att köpa här via Prisjakt


+ Stor skärm
+ Plats för rutter och musik
Mörk skärm
Omodern styrning

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

TomTom Adventurer är en liten och lätt klocka som är skön att bära en hel dag. Många bra funktioner, men skärmen, användargränssnittet och mobilappen har sina begränsningar.

Specifikationer

Märke
TomTom
Produkttyp
GPS-klocka
Mått
2,2 x 2,5 cm (skärmstorlek)
Vikt
55 g
Anslutning
Bluetooth
Övrigt
Vattentät