Test av Tile Sticker

Tile Sticker

Nyckelbricka som kan spåras med en app i mobilen.

av Morten Skeldal Østergaard #Diverse #Tile
9.3

Företaget Tile fortsätter att utöka sitt utbud av sökbara Bluetooth-brickor som kan fästas på saker och ting som inte får försvinna. Tile Sticker är den senaste varianten och den påminner till form och utseende om en förvuxen Läkerolpastill. Den 2,7 centimeter breda brickan kan klistras fast på allt från en fjärrkontroll som brukar försvinna bland soffkuddarna till undersidan av sadeln på en cykel som man vill ha koll på.

För att hitta en bricka, och därmed föremålet den är fäst på, används appen Tile i mobiltelefonen. Via Bluetooth visar appen var brickan finns. Ju närmare man kommer desto fler gröna punkter visas och via appen kan brickan spela upp ett ljud som gör det lättare att hitta den.

Spårningen fungerar oklanderligt. Det är hur lätt som helst att hitta en bricka, även när vår lilla medhjälpare hade gömt nallen med den insydda brickan på sitt bästa ställe i barnkammaren.

Efter spårningstekniken baseras på Bluetooth ligger det i sakens natur att den maximala räckvidden är cirka tio meter. Det räcker till hemma, men knappast om man tappar något på bussen. Därför är hela upplägget baserat på att alla Tileanvändare hjälps åt och delar med sig av information som appen snappar upp. När en mobil som innehåller appen befinner sig inom radien för en bricka skickas information om brickans plats till Tiles servrar. Den som äger brickan kan sedan se på en karta var brickan finns. Det fungerar förstås bara om det finns många Tileanvändare i området och Tile funkar därför bäst i större stöder där det finns många människor.

Antalet användare har definitivt ökat sedan vi senast testade något från Tile. Inom en radie av tio kilometer strax utanför Stockholm finns det enligt appen runt 2 000 användare av Tile.

Batteriet i Tile Sticker räcker i tre år. Därefter måste brickan kasseras eftersom det inte går att byta batteri.

Funktionen Tile finns även inbyggd i vissa enheter, till exempel hörlurar från Skullcandy, Bose och Plantronics.

Tile har även lanserat flera andra typer av brickor, till exempel Tile Mate, som kan sitta i en nyckelring, och Tile Slim, som har samma form som ett kreditkort för att rymmas i en plånbok. Funktionaliteten är densamma för alla typer av Tilebrickor. De, tillsammans med exempelvis Tileförsedda hörlurar, visas i appen.


+ Bra app
+ Liten
Fungerar bäst i större städer

Läs mer om Tile Sticker


Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Tile Sticker är ett smart sätt att hålla reda på värdefulla saker.

Specifikationer

Märke
Tile
Produkttyp
Elektronisk nyckelbricka
Mått
27 x 7,3 mm
Anslutning
Bluetooth
Övrigt
Vattentät, 3 års batteritid