Test av Tile Mate

Tile Mate 2018

Tile Mate är en nyckelbricka som kan spåras via en app i mobilen.

av Henrik Ræder Clausen #Diverse #Tile
9.2

Tile Mate är en liten nyckelbricka som gör det lättare att hitta borttappade prylar oavsett om de har försvunnit hemma eller någon annanstans. På brickan finns det en stor knapp och ett hål för en nyckelring. På baksidan finns batteriluckan.

Tile kopplas ihop med en app i mobilen via Bluetooth. När enheterna är parade kan Tile fästas vid en nyckelknippa, en väska, en jacka eller något annat som inte får komma bort. Därefter går det att spåra brickan och därmed det som den är fäst vid. Har bilnycklarna gömt sig mellan soffkuddarna? Klicka på en knapp i appen så spelar Tile upp ett ljud tills du trycker på knappen på brickan. Detta fungerar utmärkt åt båda hållen. Hittar du inte telefonen men väl Tile kan du trycka på knappen och följa ljudet till mobilen.

Den utlovade räckvidden är 45 ­meter, men under våra tester fungerar systemet på över 60 meters håll. Proversionen av Tile når hela 90 meter.

Men systemet är smartare än så. Om någon annan Tileägare går förbi en av dina borttappade brickor får du veta var brickan finns via appen. Detta bygger förstås på att Tile är vanligt förekommande bland medborgarna, vilket det är lite si och så med. Vi får aldrig någon signal från vår utplacerade bricka på stan.

Vissa funktioner, till exempel 30 dagars spårning, kräver ett abonnemang som kostar runt 300 kronor om året. Det omfattar alla Tileenheter man äger och det ingår fria batteribyten. Det är inte orimligt, men Tile fungerar bra även utan abonnemang. Tile Mate säljs styckvis för 300 kronor eller i fyrpack för 700 kronor. Det finns även en lite större version kallad Tile Pro för 350 kronor. Den har kraftigare batteri och längre räckvidd på 90 meter.


+ Lätt att använda
+ Utbytbart batteri
Vissa funktioner kostar pengar

Läs mer om Tile Mate


Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Tile Mate är en smart lösning för alla som ofta tappar bort ägodelar. Det är bara att leta upp dem via mobiltelefonen.

Specifikationer

Märke
Tile
Produkttyp
Nyckelbricka
Mått
3,5 x 3,5 x 0,6 cm
Vikt
7 g
Anslutning
Bluetooth