Sonys MP-CD1 är en batteridriven projektor som enkelt kopplas ihop med en dator eller mobiltelefon.

Sony Mobile Projector MP-CD1

Sonys MP-CD1 är en batteridriven projektor som kopplas ihop med en dator eller mobiltelefon. Den är liten, enkel att koppla upp och lätt att hantera.

av Mathias Alsted Lund Flinck #Diverse #Sony
8.5

Packa upp den ur fodralet, koppla en hdmi-kabel till datorn och starta den. Svårare än så är det inte att projicera en bild på väggen från datorn med Sonys lilla portabla projektor Mobile Projector MP-CD1. Den är skräddarsydd för att snabbt kunna visa innehåll från en bärbar dator eller en smartmobil – något den gör på ett lysande sätt.

MP-CD1 rätar automatiskt upp bilden, så att den visas utan lutande kanter. Med fokusknappen på sidan är det enkelt att ställa in skärpan i bilden. Lampan är stark nog för att visa en tydlig bild även i dagsljus, när projektorn placeras ett par meter från en vit vägg eller en filmduk.

Upplösningen på snåla 854×480 pixel är lite för låg. Den projicerade bilden saknar mindre detaljer och skärpan blir aldrig knivskarp. Därför kan inte projektorn rekommenderas om du ska visa långa texter i liten stil. Däremot fungerar den klanderfritt för bilder och presentationer där texterna oftast är större och kortare.

De flesta bilder finns ju numera i mobiltelefoner och då är det dumt att Sony inte skickar med de kablar som behövs för att ansluta projektorn till en telefon. Det följer med en vanlig hdmi-sladd till datorn, vilket inte heller är optimalt eftersom många moderna bärbara datorer saknar hdmi-port. Räkna alltså med extra utgifter för kablage och adaptrar.

Å andra sidan är det bara sladden till mobilen/datorn som behövs. MP-CD1 är nämligen batteridriven och fullt uppladdad räcker batteriet för cirka två timmars drift. Det är imponerande för en projektor som inte är mycket större än en modern mobiltelefon.


+ Lätt att ställa in
+ Transportabel
+ Enkel att koppla in
Låg upplösning


Sony Mobile Projector MP-CD1 finns att köpa här via Prisjakt

Läs mer om Sony Mobile Projector MP-CD1

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

MP-CD1 är en smart projektor för datorer och smartmobiler. Enkel på alla sätt, men upplösningen är lite för låg.

Specifikationer

Märke
Sony
Produkttyp
Projektor
Mått
15 x 8,2 cm
Vikt
280 gram
Anslutning
Hdmi
Övrigt
Batteritid: 2 timmar
Upplösning: 854 x 480 pixel