Test av fotobok från Solentro

Fotobok Solentro

Solentros fotobok håller inte måttet på vare sig inbindning, bildkvalitet eller program.

av Christian Slot #Diverse #Solentro
5.9

Ur stortestet av Fotoböcker i PC-tidningen 12/2017

Fotoboken från Solentro håller till största delen låg kvalitet.

Omslaget är matt och faktiskt ganska gediget, vilket ger ett positivt första intryck. En närmare granskning visar dock att detaljåtergivningen inte är speciellt bra. Dessutom är bilderna på fram- och baksidan placerade aningen skevt, så att de inte överlappar korrekt på ryggen.

Papperskvaliteten är lite lättare och påminner mer om en vanlig bok än om en fotobok. Kvaliteten på bilderna inuti boken ser bra ut på avstånd, men på närmare håll syns brister som det inte krävs något tränat fotoöga för att upptäcka. Ljusa områden är matta, till och med gryniga. Dessutom har färgbilder för mycket färgmättnad.

Solentros onlineverktyg ser visserligen gammalt ut, men är enkelt att börja använda. När du loggar in för att redigera din fotobok behöver du först ladda upp dina foton, som du därefter kan dra och släppa på boksidorna som finns representerade i skärmens mitt. Så enkelt är det. 

Möjligheten att redigera layouten är dock mycket begränsad jämfört med de flesta av konkurrenterna. Dessutom blir verktyget irriterande långsamt, ju längre in i redigeringen du kommer. Det låga priset är en ljuspunkt, men inte tillräckligt för att kompensera kvalitetsbristerna.


+ Rimligt pris
Billig inbindning
Ljus och grumliga bilder


Solentro

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Fotoboken från Solentro duger, men inte mer. Bildkvaliteten är medelmåttig och programmet känns gammalt, men priset är ganska lågt.

Specifikationer

Märke
Solentro
Produkttyp
Fotobok
Mått
A4, matt