Test av Fotokalender i A3-format: Smartphoto

Smartphoto

Jämförande test av fotokalendrar

av Morten Skeldal Østergaard #Diverse #Smartphoto
7.2

Belgiska Smartphoto framkallar och skickar bilder till nästan hela Europa, och på företagets svenska hemsida erbjuder de en stor mängd olika fotoprodukter.

Smartphoto har inte något datorprogram där du kan utforma din kalender. I stället behöver du skapa din kalender direkt i webbläsaren. Lyckligtvis fungerar det hela problemfritt.

När du börjar ditt skapande behöver du först ladda upp ett gäng bilder till Smartphoto. Det går snabbt, men om du redan har dina bilder liggande någonstans på internet finns det faktiskt en ännu enklare metod. Det går nämligen att hämta bilder direkt från Facebook, Google Foton, Flickr och Instagram om du loggar in på den önskade tjänsten via Smartphotos beställningssystem. Miniatyrer av dina bilder dyker upp nästan ögonblickligen, och allt du behöver göra är att börja klicka och välja vilka du vill använda. Du bestämmer själv vilken månad din kalender ska börja, vilket kan vara praktiskt, men trots att vi angav att kalenderns första månad skulle vara januari 2020 envisades Smartphoto att kalenderns första sida skulle innehålla listor med alla helgdagar för 2019 och 2020. Det är inget som stör när kalendern hänger på väggen, men vad ska man med föregående års helgdagar till?

Själva skapandeprocessen är överskådlig, delvis på grund av att det inte finns speciellt många redigeringsmöjligheter. Det är inte heller möjligt att flytta runt kalendersidorna om du skulle vilja flytta layout och bilder till en annan månad.

I de mest genomarbetade programmen för att skapa kalendrar visas det en markering vid de bilder som har lagts in i kalendern fler än en gång. Något sådant får du inte här, så du behöver vara uppmärksam.


+ Överskådligt
+ Kan hämta bilder från Facebook och Google Foto
För få redigeringsmöjligheter

Läs mer om Smartphoto


Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Smartphoto är en ganska enkel lösning, och du designar kalendern direkt i webbläsaren i stället för att hämta ett program.

Specifikationer

Märke
Smartphoto
Produkttyp
Fotokalender i A3-format
Mått
A3