Test av fotobok från Smartphoto

Fotobok – Smartphoto

Bilderna i fotoboken från Smartphoto är skarpa och sidorna är helt plana när bokden öppnas. Aningen dyr.

av #Diverse #Smartphoto
8.1

Ur stortestet av Fotoböcker i PC-tidningen 12/2017

Fotoboken från Smartphoto har ett hårt omslag med blank yta. Vid första ögonkastet kan ryggen se ut att vara ganska mjuk, men det beror på finessen att boken har ett mjukt uppslag. Det betyder att bilder som täcker hela uppslag inte får böjda papper mot mitten, utan boken kan ligga platt på bordet. Pappret är halvblankt med en svag textur på ytan som påminner om fotopapper. Bbildkvaliteten är utmärkt och detaljer visas med bra skärpa. Färgerna är tjusiga, om än en aning för ljusa. Detta gäller även hudtoner. Här skulle kontrasten vara kraftigare. I gengäld är de svartvita bilderna mycket snygga utan några som helst färgstick.

Det gör inget att Smartphoto inte har något program som kan köras i datorn. Webbläsarverktyget, som har en modern och enkel design, är enormt bra och fungerar stabilt när du arbetar med din fotobok. Det går att välja att designa fotoboken på egen hand, eller att få hjälp av Smartphoto. En smart funktion är möjligheten att importera bilder från sociala medier som exempelvis Facebook och från fototjänster som Google Fotos och Flickr. I onlineverktyget finns möjlighet att infoga allsköns symboler och ramar, och att lägga till specialeffekter på dina bilder.

I vårt test tog det hela 17 dagar för boken att levereras. Enligt Smartphoto var orsaken ett fel hos PostNord, och när vi beställde en ny bok kom den inom utsatt tid.


+ Skarpa bilder, platt rygg
+ Bra redigering online
Dyr
Bilder saknar kontrast


Cewe

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Det är ett nöje att arbeta med Smartphotos onlineverktyg. Dessutom är bildkvaliteten hög, men bilderna saknar kontrast.

Specifikationer

Märke
Smartphoto
Produkttyp
Fotobok
Mått
A4, matt