Sandberg USB-C Dock (136-11)

Sandberg USB-C Dock HDMI+SD+USB+USB-C

Dockningsstation för bärbara datorer med endast en usb c-port som ger följande anslutningar: 3x usb 3.0, 1x hdmi, 1x usb c, 1x kortläsare. Enkel att installera och smidig att använda.

av #Diverse #Sandberg
8.8

Många bärbara datorer är numera så tunna att det inte ryms särskilt många portar för att ansluta tillbehör av olika slag. Den nya usb c-standarden må vara liten och bekväm, men fortfarande behövs det vanliga usb-portar för mus och externa hårddiskar. Vill man dessutom ansluta en extern bildskärm blir problemet än värre.

Lösningen är då att skaffa fler portar i en dockningsstation som ansluts till datorns enda usb c-port. Ett exempel på en sådan lösning är Sandberg USB-C Dock som ger hela tre usb 3.0-portar, en hdmi-anslutning för en extern bildskärm samt en kortläsare för SD- respektive microSD-kort.

Sandberg USB-C Dock är framtagen för Apples bärbara dator MacBook som bara har en enda port. Enligt Sandberg ska det gå att ansluta strömadaptern till usb c-porten i USB-C Dock för att ladda datorns batteri, men det fungerar inte med andra datorer när vi testar. Däremot fungerar alla de övriga portarna perfekt och datorn håller kontakt med samtliga enheter utan avbrott.


+ Lätt att använda
+ Många portar
Laddningen fungerar inte


USB-C Dock HDMI+SD+USB+USB-C finns att köpa här direkt från Sandberg

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Smart, enkel och snygg dockingsstation med ett bra urval av portar.

Specifikationer

Märke
Sandberg
Produkttyp
USB-C Dock
Mått
17,5 x 10,3 x 2,7 cm
Vikt
0,14 kg
Anslutning
1x usb c, 3x usb 3.0, 1x hdmi, 1x kortläsare (SD + microSD)