Docking-stationen løfter pc'en lidt over bordpladen.

Sandberg USB-C 10-in-1 Docking Station

Dockningsstation med många anslutningar.

av Morten Skeldal Østergaard #Diverse #Sandberg
7.1

Moderna bärbara datorer har ofta ganska få portar, i vissa fall bara två usb c-portar. För den som vill ansluta andra typer av enheter är det en dockningsstation som gäller. Den ansluts till en usb-port och innehåller ett antal portar av olika slag. Ett sådant exempel är Sandbergs USB-C 10-in-1 Docking Station.

Det är inte frågan om någon egentlig installation. Så fort dockningsstationen kopplas in fungerar den. Till den går det sedan att ansluta exempelvis en mus, ett tangentbord, en bildskärm, ett usb-minne och så vidare.

Sandbergs dockningsstation har även två kortläsare för SD- respektive microSD-kort. Vi stoppar i ett SD-kort och mäter överföringshastigheten till ungefär en fjärdedel av vad datorns interna kortläsare klarar. Det är förstås trist, men dockningsstationen har andra fördelar.

Usb-kabeln sitter fast i stationen ena ände, vilket är dumt. I vår dator sitter usb c-porten på fel sida, varför dockningsstationen måste sitta bak och fram. Det hade ju varit betydligt smartare om det gick att koppla in usb-kabeln i vilken ände som helst.

Dockningsstationen är en avlång aluminiumskena som är tänkt att ligga under den bärbara datorn i bakkant. På undersidan finns det små gummifötter och på ovansidan gummiribbor som ser till att dockningsstationen ligger kvar när man jobbar med datorn. Datorn lutar dessutom lite mer emot en, vilket ger en något mer ergonomisk miljö – men bara om datorn har en usb c-port på vänster kortsida.


+ Hög byggkvalitet
+ Många portar
Långsam
Fast usb-sladd

Läs mer om Sandberg USB-C 10-in-1 Docking Station


Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Sandbergs dockningsstation innehåller många bra portar som saknas i en modern bärbar pc. Men datorn usb c-port bör sitta på vänster kortsida.

Specifikationer

Märke
Sandberg
Produkttyp
Dockningsstation
Mått
27,5 x 7,3 x 2,1 cm
Vikt
224 g
Anslutning
Hdmi, 3x usb 3.1, 1x usb c 3.1, Ethernet, vga, SD-kort, microSD-kort