Test av Sandberg Solar Charger 13W

Sandberg Solar Charger 13W

En mjuk solpanel för laddning av mobila enheter.

av #Diverse #Sandberg
8.2

Tanken bakom den här mobilladdaren är enkel och tilltalande: med dubbla solpaneler och två usb-portar går det att ladda mobiltelefoner och andra enheter miljövänligt. Och med den angivna strömstyrkan på två ampere borde laddningen dessutom gå rimligt snabbt.

Den fysiska kvaliteten är det inget fel på. Solar Charger är byggd som en tunn pamflett som kan vikas ihop när den inte används. Båda sidorna är mjuka och böjliga för att den ska kunna fästas på en ryggsäck eller liknande när solen skiner. Runt om sitter det fyra kraftiga öglor, så att panelen kan fästas med de karbinhakar som följer med. På baksidan av den ena panelen finns det två usb-portar gömda i en ficka. Det är genomtänkt eftersom enheten som ska laddas kan ligga i fickan under laddningen.

Som befarat är dock prestandan inget vidare. I nordiskt solsken från en molnfri himmel kommer Solar Charger aldrig i närheten av de utlovade 13 watten / 2 amperen. Under en hel dag i strålande sol förmådde panelerna att få fram 5 000 milliamperetimmar. Det räcker för att ladda en mobiltelefon en gång, men det är lite i underkant för att klara en surfplatta. Detta är tyvärr något vi känner igen från andra solcellsdrivna batteriladdare.


+ Flexibel
+ Ficka för prylar
Sämre prestanda än utlovat

Läs mer om Sandberg Solar Charger 13W


Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Sandbergs solpanel är välbyggd och fungerar som det är tänkt. Men prestandan lever inte upp till löftena.

Specifikationer

Märke
Sandberg
Produkttyp
Solcellsladdare
Mått
29,0 x 32,6 x 1,2 cm
Vikt
376 g
Anslutning
2x usb
Övrigt
Ficka för prylar