De to puder kan tages af og placeres, som du har lyst til.

Sandberg Commander Gaming Chair RGB

Spelstol för kontoret.

av Morten Skeldal Østergaard #Diverse #Sandberg
7.9

Man sitter skönt i Sandbergs speciella spelstol. Det är en helt annan sak om det inbyggda ljusspelet är någonting att ha.

Sandberg känner vi som en tillverkare av allsköns elektroniska tillbehör. Därför är det lite underligt att det dyker upp en kontorsstol i företagets sortiment, men vid en lite närmare titt visar det sig att det sticker fram en usb-kabel ur ryggstödets baksida.

Usb-kabeln ska kopplas till ett portabelt batteri, en så kallad powerbank, för att ge ström till en rad små ledlampor som sitter längs kanterna på ryggstödet och sitsen. Batteriet, som inte följer med, ska ligga i en ficka under sitsen. Problemet är bara att fickan är för klent utformad och en tung powerbank glider lätt ur den. Vi tvingades tejpa fast batteriet för att det skulle ligga kvar. Idéen må vara kul, men utförandet är dåligt. Det är inte kul att behöva tejpa en ny stol som kostar flera tusenlappar.

Ledlamporna sitter bakom ett genomskinligt skydd som sprider ljuset, så att den lysande kanten blir ett par centimeter bred. Vi är egentligen för gamla för uppskatta slik trams, men i ett mörkt tum måste vi erkänna att det ser ganska häftigt ut när den färgglada belysningen är påslagen. Ljuskanten kan lysa i en viss färg eller i något av alla förprogrammerade ljusmönster som finns. Allt styrs via en liten fjärrkontroll och det går att bestämma ljusstyrka, hastighet på färgskiften och en del annat.

För den som tröttnar på det färgade ljuset är det bara att stänga av det och strunta i alltihop. Ljuskanterna märks knappt när ljuset är avstängt.

Som sig bör kan höjden justeras med en spak under sitsen. Även armstöden kan justeras i höjdled, men det går inte att ändra deras positioner i sidled. Ryggstödet kan fällas så långt bakåt att man närmast ligger ned. Det följer med ett par lösa kuddar som kan placeras där de behövs, till exempel bakom svanken och nacken. Tillsammans gör allt detta att vi i slutändan får en ganska behaglig kontorsstol till ett trots allt rimligt pris. Vi har provat den på redaktionen under flera dagar utan att märka några problem, utom den där batterifickan då.

Stolen levereras i delar, så det första man måste göra är att montera ihop den. Det tar knappt en kvart med hjälp av det verktyg som följer med.


+ Komfortabel kontorsstol
+ Fina ljuseffekter
Klen hållare för batteriet

Läs mer om Sandberg Commander Gaming Chair RGB


Hitta bästa priset just nu

Omdöme

En komfortabel kontorsstol av det enklare slaget. Med ett knapptryck blir den en cool spelstol med tjusiga ljuseffekter.

Specifikationer

Märke
Sandberg
Produkttyp
Spelstol
Mått
50x53 / 59x84 cm (breddxhöjd, sits / rygg)
Vikt
19 kg
Anslutning
Usb
Övrigt
30 ledlampor, fjärrkontroll