Pixum

Jämförande test av fotokalendrar

av Morten Skeldal Østergaard #Diverse #Pixum
9.2

Den tyska fotofirman Pixum har lång erfarenhet av att producera böcker, kalendrar, kaffemuggar och mycket annat med kundernas egna bilder. Den erfarenheten märks när man använder Pixum för att skapa en kalender. Du kan välja om Pixum automatiskt ska fördela bilderna på kalendersidorna, eller om du själv vill bestämma hur den ska se ut. Det sistnämnda är att rekommendera, eftersom det är väldigt enkelt att redigera kalendern så att den blir som du vill ha den.

Det går att tillverka kalendern på Pixums hemsida, eller hämta beställningsprogrammet till Windows. Med programmet finns det lite bättre redigeringsmöjligheter och allting går aningen snabbare. Programmet och internetlösningen är ungefär lika användarvänliga. Om du inte vill installera programmet är webbversionen fullt tillräcklig för att skapa och beställa din kalender. Pixums lösning för att skapa kalendrar är osedvanligt bra konstruerad, så det går snabbt och enkelt att placera bilderna på kalendersidorna.

På skärmens vänstra sida visas bilderna som går att dra och släppa på den aktuella kalendersidan. På samma sida som bilderna kan du även välja bakgrunder och mallar som gör att du kan ha flera bilder på samma sida. På skärmens högra sida kan du klicka på de tolv månaderna och framsidan för att navigera mellan dem. Om du tycker att några bilder hör hemma i en speciell månad, kan du flytta mellan sidorna så att både bilder och layout följer med.

Om du föredrar att använda din surfplatta i stället för en dator eller webben, har Pixum en alldeles strålande app som kan användas för att skapa kalendrar men också många andra av deras fotoprodukter.


+ Gott om möjligheter
+ Användarvänligt
+ Snyggt resultat
Stort program
Läs mer om Pixum


Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Det är enkelt att få kalendern att se ut precis som du vill ha den tack vare hög användarvänlighet och många möjligheter.

Specifikationer

Märke
Pixum
Produkttyp
Fotokalender i A3-format
Mått
A3