Test av fotobok från Photobox

Fotobok – Photobox

Bilderna låga skärpa drar ner betyget

av Christian Slot #Diverse #Photobox
7.5

Ur stortestet av Fotoböcker i PC-tidningen 12/2017

Det är inte precision som är det första intrycket när man öppnar postförsändelsen med den färdiga boken från Photobox. Framsidan sitter till exempel inte symmetriskt på omslaget, som är 21×28,5 centimeter. Det är dessutom väldigt hårt och näst intill spegelblankt, så minsta ojämnhet syns tydligt. Allt detta ger boken ett billigt intryck trots den ganska höga prislappen.

Till skillnad från många andra fotoböcker har Photobox bok en svart bindning på bokens insida, vilket får den att kännas exklusiv när man väl öppnar den. I vårt test beställde vi boken med matt papper men alla sidorna var ändå halvmatta, vilket betyder att ljus fortfarande reflekteras när man bläddrar i den.

Bilderna inne i boken har en helt godkänd bildkvalitet, men inte utan brister. Skärpan är inte optimal, vilket betyder att en del detaljer försvinner. Dessutom ser en del av färgerna konstiga ut.

I onlineprogrammet går det att antingen skapa sin fotobok från grunden eller använda en av Photobox mallar. Verktyget är lätt att använda, och det finns möjlighet att infoga allsköns ramar och bakgrunder. Sidan känns dock aningen gammaldags och fungerar inte lika snabbt och smidigt som många av konkurrenternas. Bland annat hackade uppdateringen en del när vi flyttade på fotografier. I gengäld har programmet praktiska hjälplinjer som dyker upp automatiskt när du ändrar designen.


+ Exklusiv inbindning i svart
Billigt omslag
Bilder saknar skärpa


Photobox

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Bildkvaliteten är inte riktigt bra – skärpan är inte den bästa, och färgerna ser konstiga ut. Redigeringsprogrammet är bra men långsamt.

Specifikationer

Märke
Photobox
Produkttyp
Fotobok
Mått
A4, matt