Philips Hue Motion Sensor

Philips Hue Motion Sensor är en rörelsesensor för Philips smarta ljussystem Hue som tänder lamporna när man kommer in i rummet.

av Henning Dadkhah Rasmussen #Diverse #Philips
10.0

Philips har rättmätigt fått mycket beröm för sitt smarta ljussystem Hue. Via en samlingspunkt kallad bridge går det att kontrollera Hue-glödlampor och styra lampor därhemma via mobilen eller datorn.

Philips Hue Motion Sensor är det senaste tillägget till systemet. Det är en trådlös rörelsesensor som är batteridriven och tanken är att man sätter den i ett rum och bestämmer vilka lampor som ska tändas när den känner av rörelser.

Installationen är otroligt smidig. Allt börjar i den särskilda Hue-appen i mobilen där det bara är att peka på en knapp för att lägga till en enhet, varpå appen snabbt finner sensorn och lägger till den bland de övriga Hue-enheterna. Det fungerar perfekt och är underbart enkelt.

Sensorns standardinställning är att alla anslutna lampor tänds med fullt ljus när det börjar skymma och någon rör sig i rummet, medan den nattetid bara slår på ljuset lite grand för att ge ledljus. Det är smart och användbart, men det går förstås att ändra inställningarna för hur sensorn ska fungera via appen och när man exempelvis tycker att det är kväll och natt.

Motion Sensor känner av ljusnivån i rummet för att lamporna inte ska tändas i onödan dagtid. Detta kräver dock den senaste versionen av samlingspunkten (bridge-enheten). Den som har ett Hue-system av äldre datum måste alltså skaffa en ny bridge för cirka 600 kronor. Det är lite surt, men då kan man ju glädjas åt att sensor kostar sansade 370 kronor.

 

Hue motion Sensor finns att köpa här via Pricerunner.

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Ett perfekt tillägg till ett redan smart ljussystem. Nu behöver man inte längre hitta ljusknappen för att tända lamporna därhemma.

Specifikationer

Märke
Philips
Produkttyp
Rörelsesensor
Mått
5,5 x 5,5 x 2 cm
Anslutning
Via Wi-Fi till Hue Bridge
Övrigt
2 AAA-batterier (ingår)