Philips Hue Lily Basekit

Philips Hue Lily är smarta armaturer för utomhusbruk som kan tändas och släckas via en app i mobilen.

av Niklas Ernst #Diverse #Philips
8.5

Tänd och släck, eller dra upp ljusstyrkan och ändra färgerna i lamporna på altanen. Allt sker från mobilen. Nu finns de smarta lamporna även utomhus. Vi testar Philips nya serie med utomhusarmaturer kallad Lily.

Installationen är enkel och påminner lite om många Ikealampor. De tre lamporna kopplas till den strömadapter som ingår. Från det att vi öppnat lådan, kopplat ihop lamporna och installerat appen tar det en kvart. Manualen behöver man knappast titta i eftersom det hela bara går att installera på ett sätt. Värt att notera är att det behövs en Hue-brygga för att systemet ska fungera.

Även Philips app i mobilen är lätt att förstå sig på. Den är enkelt och logiskt uppbyggd. På startskärmen visas alla rum som är anslutna till Hue-systemet och om lamporna är tända eller släckta. Härifrån går det även att dämpa eller dra upp ljusstyrkan individuellt för de olika lamporna. I de här Lily-lamporna går det dessutom att ändra färgen som de lyser i. Altanen kan med andra ord lysas upp i rosa, grönt eller någon annan av regnbågens alla färger. Det finns även förinställda färgprofiler för att lamporna ska efterlikna exempelvis en solnedgång. Det går också att spara egna ljusprofiler om man hittar den perfekta ljussättningen.

Appen visar en översikt över alla rum med Hue-lampor. Varje lampa kan ställas in individuellt och tändas eller släckas vid vissa tidpunkter.

En av de bästa funktionerna med smarta lampor är att de kan ställas in för att tändas och släckas på olika tidpunkter. Det är riktigt användbart när man är på semester eller om man vill undvika att komma hem till ett nermörkt hus på hösten.

Lily-armaturerna är vattentäta och har enligt Philips en brinntid på 25 000 timmar, lite beroende på hur mycket de används förstås. Men 25 000 timmar motsvarar nästan tre år. De lär räcka ett tag med andra ord.

De tre armaturerna är tillverkade av mattsvart aluminium i ett enda stycke och de känns som om de verkligen tål ett liv i ur och skur. Utformningen är diskret enkel och lamporna passar lika bra under en buske som monterade på en vägg. Det finns små jordspett att köpa till om man vill ha lamporna utplacerade i trädgården. Det går också att köpa till fler än de tre lampor som ingår i startpaketet. De kan kopplas ihop med de tre och strömadaptern klarar upp till fem lampor.

För att systemet ska fungera måste alltså bryggan Hue Bridge kopplas till routern. Bryggan får inte vara längre bort än tio meter från den närmaste Lily-lampan. Det är något att fundera på innan du slår till. Hue Bridge kostar 500 kronor och extra Lily-lampor går på runt 900 kronor styck. Det är alltså inget billigt nöje att lysa upp trädgården i lite gladare färger. Systemet må vara enkelt, men tre lampor räcker inte långt i en normalstor trädgård.


+ Enkel och snabb installation
+ Bra app
Ganska dyrt


Philips Hue Lily finns att köpa här via Prisjakt

Läs mer om Philips Hue Lily

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Hue Lily är ett smart och lättskött lampsystem för utomhusbruk, men det är dyrt – särskilt som de tre lamporna i startpaketet inte räcker långt.

Specifikationer

Märke
Philips
Produkttyp
Smarta utomhusarmaturer
Mått
Ø: 7 cm. 47,2 cm
Vikt
430 g
Anslutning
24 V