Du kan købe forskellige startsæt til Philips Hue. Dette sæt med tre farve- pærer og en bridge koster cirka 800 kroner.

Philips Hue Ambiance A60

Den mest kända smarta lampan.

av Morten Skeldal Østergaard #Diverse #Philips
9.3

Ska hela huset (och trädgården) lysas upp av smart belysning är chansen störst att du hittar alla lampor du behöver i Philips serie Hue. Produkt­utbudet i serien är helt enkelt enormt. Är du emellertid bara intresserad av enstaka smarta lampor är det inte ­säkert att Hue är rätt val. Det krävs nämligen en brygga eller en fjärrkontroll för att komma i gång. Enbart bryggan kostar 500 kronor, men det finns en rad olika startpaket med en brygga och två-tre lampor som ger lite rabatt på styckpriserna.

Bryggan ska anslutas till en router med en nätverkskabel. Sedan upp­rättar den ett eget nätverk för Hue-­lamporna. Vi hade svårt att få till ­installationen av bryggan. Det gick inte att hämta en uppdatering, sam­tidigt som bryggan insisterade på att uppdateringen var obligatorisk. Det var först när vi bytte ut Androidtele­fonen, som vi hade försökt med, till en iPad som det lyckades. När väl installationen är avklarad fungerar systemet smidigt för både iOS- och Androidenheter.

Appen är genomarbetad och lätt att hitta runt i. Alla lampor ligger samlade i en lista där det går att tända och släcka dem samt att ändra ljusstyrkan i varje enskild lampa. Lamporna reagerar direkt på alla ändringar i appen. Det är svårt att komma på någon funktion som saknas i Philips Hue. Förutom de vanliga funktionerna för att till exempel ställa in timrar på olika lampor, går det också att koppla ihop belysningen med Philips tv-­apparater, så att ljuset ändrar färg efter innehållet på tv:n. Det går att utföra samma roliga trick med datorn. Allt som behövs är ett program till Windows 10.

Hue är dessutom öppet för externa utvecklare. Därför finns det många appar förutom Philips egen och det går till exempel att synkronisera lamporna med ljuset i tangentbord och möss från Razer.


+ Många möjligheter
+ Bra app
Lite problematisk installation

Läs mer om Philips Hue Ambiance A60


Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Philips Hue är den bästa och mest mångsidiga lösningen för smart belysning i hemmet.

Specifikationer

Märke
Philips
Produkttyp
Smart belysning
Anslutning
E27-fattning