Test av Opera Mail

Opera Mail

Opera Mail är trevligt att arbeta med, när den krångliga installationen väl är avklarad.

av #Diverse #Opera
7.0

Detta test är en del av det jämförande testet av e-postprogram i PC-tidningen 2/2018.

Det finns en stor fördel, och en stor nackdel, med Opera Mail. Programmets stora akilleshäl är arbetet att försöka ta sig igenom installationen. Det presenteras visserligen en steg för steg-guide som frågar efter e-postadress och lösenord, men efter att du har matat in din information för Gmail eller Outlook.com måste du ändå manuellt mata in information som serveradresser och portnummer.

Det går att hitta informationen med en enkel sökning på internet, men det känns extremt gammaldags. Det är samma visa för att importera kontakter, här presenteras till exempel importmöjligheter för forntida program som Netscape och Eudora tillsammans med Outlook och Thunderbird.

Det positiva med Opera Mail är att det går att ansluta hur många e-postkonton som helst.

De visas på ett överskådligt sätt i startfönstret, vilket kommer att göra dig lyrisk om du älskar minimalistisk design. Användargränssnittet är helt befriat från skarpa färger och överflödiga knappar. Översiktsfönstret packar ihop meddelandena och delar upp dem i månader, så att du enkelt kan se respektive månads meddelandeskörd i fönstret. Mappar och meddelanden visas i flikar längst upp i programmet, vilket ger en god överblick.

En annan praktisk funktion i Opera Mail är möjligheten att sortera meddelanden direkt på startskärmen baserat på om de innehåller bifogade filer. Det går till exempel att sortera dokument baserat på om de innehåller dokument, bilder eller zip-filer. Det är praktiskt om du vet att du har fått ett meddelande med en bifogad fil, men glömt vem som skickade det.

Opera är dessutom bra på att kategorisera e-post. Med en märkfunktion kan du snabbt skapa kategorier som Viktigt, Arbete eller Bråttom. Märkningarna visas i översiktsmenyn, så att du snabbt kan hitta meddelanden i de olika kategorierna.

Däremot går det inte att importera dina kalendrar, vilket är en funktion som de flesta andra e-postklienter erbjuder.


+ Oändligt antal konton
+ Goda möjligheter till filtrering
Trasslig installation
Ingen kalenderfunktion

Läs mer om Opera Mail

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Om du tycker om minimalism är Opera ett bra val för dig. Installationen är dock ganska trasslig och det finns ingen kalenderfunktion.

Specifikationer

Märke
Opera
Produkttyp
E-postprogram