De två kontrollerna kan sättas fats på var sida om skärmen.

Nintendo Switch

En perfekt konfirmationspresent

av Mikkel Jacobsen #Diverse #Nintendo
8.9

Sedan 1980 har Nintendo tillverkat bärbara spelenheter, då i form av Game & Watch, och företagets första spelkonsol som kopplades till en tv kom tre år senare – NES. Nu slår de samman de båda spelformerna i en maskin som är både ock. Nintendo Switch är en unik skapelse med goda framtidsutsikter.

Själva Switch är en pekdatorliknande enhet med en skärm på 6,2 tum. Switch kan användas på tre olika sätt: bärbar, kopplad till tv:n samt stående för sig själv på ett bord. Handkontrollen kan tas isär i två delar som då fungerar som separata kontroller. Används Switch som bärbar enhet klickas kontrollerna fast på var sida om skärmen. Sitter man framför tv:n kopplas de två delarna ihop med en mittdel som är ansluten med sladd till den laddningsstation som ingår. Stationen har en hdmi-utgång och när Switch dockas i den ansluts den omedelbart till tv:n. Det går att börja spela hemma, ta ur Switch och fortsätta spela utan avbrott på den inbyggda skärmen.

I det bärbara läget räcker batteriet mellan två och fem timmar, allt beroende på hur krävande grafiken är i de spel som spelas samt hur högt skärmens ljus skruvas upp. Det räcker gott på bussen till jobbet och liknande, men på längre semesterturer krävs det en billaddare för usb c, som är laddningsporten i Switch.

Den bästa funktionen är att det går att ta loss de två kontrollerna från skärmen och ge den ena till en kompis för att spela mot varandra. På skärmens baksida finns det ett utfällbart stöd, så att den kan stå på ett bord.

Ännu så länge är spelutbudet till Switch tämligen beskedligt, men de spel som finns är på traditionellt Nintendovis riktigt bra. Särskilt The Legend of Zelda: Breath of the Wild som är ett mästerverk som underhåller barn och vuxna i alla åldrar i många timmar. Om Nintendo kan leva upp till den standarden i fler kommande speltitlar är framtiden ljus för Switch.

Nintendo Switch finns att köpa här via Prisjakt

+ Två spelkonsoler i en
+ Bra spel
+ Spela med flera
Kort batteritid


De bästa spelen i skrivande stund:

The Legend of Zelda: Breath of the Wild
Snipperclips
Shovelknight – Treasure Trove
Puyo Puyo Tetris (kommer den 28 april)
Snake Pass
Mario Kart 8 Deluxe (kommer den 28 april)

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Nintendo Switch är genomtänkt och har redan ett antal bra spel. Ett bättre batteri hade dock varit trevligt.

Specifikationer

Märke
Nintendo