Den mindre enheten placeras utomhus, medan den större kommunicerar med den inifrån.

Netatmo Weather Station NWS01-EC

Håll koll på vädret med Netatmos praktiska väderstation

av #Diverse #Netatmo
9.1

Finns det något bättre samtalsämne än vädret? Och vem vill vara utan P1:s sjöväderrapport om sommaren? Även om man inte har en båt hör det till att lyssna på sjöväderrapporten, då är det sommar på riktigt. Det går dock att skapa egna väderrapporter som ingen annan kan slå eftersom de är extremt lokala för precis där du bor.

Netatmo NWS01-EC är en elegant väderstation med två enheter för ­utom- respektive inomhusbruk. ­Enheten inomhus mäter bland annat temperatur och koldioxidnivå för att avgöra luftkvaliteten. Utomhus­enheten mäter temperatur, luftfuktighet, luftkvalitet och lufttryck. Alla mätvärden visas kontinuerligt i den tillhörande appen i mobiltelefonen.

Utomhusenheten drivs av två AA-batterier och ansluts trådlöst till inomhusenheten, vilket gör det enkelt att placera den där det passar. Inomhusenheten ansluts till ett vägguttag och det trådlösa nätverket. Båda enheterna är elegant och kan stå väl synliga.

Allt som mäts delas också anonymt med Netatmos servrar och det går att se mätvärden från andra användare av Netatmos väderstation runt om i hela världen via en karta i appen. Den visar dessutom väder­utsikterna sju dagar framåt för det område där du bor.

Vi testade Netatmos väderstation i nummer 12/2013 och sedan dess har väderstationen uppdaterats och fått nya funktioner. Nu fungerar den till exempel med webbtjänsten If This Then That (IFTTT), så att den kan kommunicera med andra enheter som också stödjer tjänsten. Du kan till exempel få e-post om temperaturen sjunker under en viss nivå ­eller låta de smarta lamporna från Philips Hue ändra ljusstyrka när det är dags att vädra. De grundläggande funktionerna i Netatmos väderstation är enkla att använda, till exempel att se vädret hemma när du är bortrest.

Det går även att köpa till en regnmätare och en vindmätare för att få ännu mer information om vädret.


+ Bra app
+ Mäter många saker
+ Kommunicerar med andra enheter


Netatmo Weather Station finns att köpa här via Prisjakt

Läs mer om Netatmo Weather Station

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Netatmos väderstation ger bra översikt över bland annat temperatur och luftfuktighet både inom- och utomhus.

Specifikationer

Märke
Netatmo
Produkttyp
Väderstation