Nanoleaf Aurora

Smart ljussystem med en stor svaghet

av #Diverse #Nanoleaf
8.6

Det finns många produkter som i grunden är smarta men som innehåller något litet fel som gör att de ändå inte kommer att fungera särskilt bra.

Ett sådant exempel är det utbyggbara ljussystemet Nanoleaf Aurora. Det startpaket som vi testar innehåller nio trekantiga ljuspaneler som kan kombineras lite som man vill på en vägg för att skapa unika ljusinstallationer. Via den app som hör till bestäms vilken färg varje trekant ska lysa i och det finns ett antal förutbestämda mönster för hur ljuset ska skifta i intensitet eller blinka. Allt är dessutom röststyrt.

Det är lätt att synkronisera appen med panelerna även om vi fick en del obegripliga felmeddelanden under installationen. Efter några försök fungerade det dock och lamporna reagerar snabbt när vi styr dem via appen.

Lätt att montera
Det krävs en del montering och under testet tog det 30 minuter för två personer att färdigställa panelerna i den form vi ville ha. Så långt allt väl, men när lampan ska upp på väggen går det endast att fästa den med dubbelhäftande tejp. På den knottriga vägg som vi använde för testet rasade hela härligheten ner efter ett par timmar. Självklart borde panelerna vara förberedda för att skruvas fast, men så är det inte. I det skick panelerna levereras fungerar upphängningen helt enkelt för dåligt.


+ Effektfullt
+ Röststyrd
Lätt att hantera
Usel upphängning


Nanoleaf Aurora finns att köpa här via Prisjakt

Läs mer om Nanoleaf Aurora

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Nanoleaf Aurora är snyggt och enkelt att installera, men upphängningen med dubbelhäftande tejp är en stor nackdel.

Specifikationer

Märke
Nanoleaf
Produkttyp
Intelligent ljussystem
Mått
21 x 24 cm/panel
Vikt
21 gram/panel
Anslutning
Via App för Android, iOS
Övrigt
Startpaketet innehåller nio ljuspaneler och en strömförsörjning som klarar upp till 30 paneler