Test av Mailbird Lite

Mailbird Lite

Mailbird är ett lättanvänt e-postprogram

av Christian Slot #Diverse #Mailbird
8.0

Detta test är en del av det jämförande testet av e-postprogram i PC-tidningen 2/2018.

Mailbird Lite är väldigt enkelt att installera och konfigurera, framför allt om du har ett e-postkonto hos någon av de stora leverantörerna som Microsoft (Outlook.com) eller Google (Gmail). Mailbird importerar snabbt både mappar och meddelanden.

En av de mer originella och lyckade verktygen i Mailbird är integrationen med externa program. Det går till exempel att ansluta ditt Facebook-konto och importera profilbilder av dina kontakter, eller knyta ihop Mailbird med Google Kalender.

Om du brukar använda Evernote, Dropbox eller Google Docs, ger Mailbird tillgång till tjänsterna i programmet. På så sätt kan man kalla Mailbird för ett paraplyprogram som ger en väldigt bra överblick.

Utseendet påminner om de flesta andra e-postprogram med tre kolumner: en smal kolumn som visar menyn, en mittenkolumn som visar en lista med meddelanden och ett stort fönster som visar innehållet i det markerade meddelandet. Igenkänningen gör programmet lättanvänt, framför allt om du tidigare har använt exempelvis Windows E-post.

Efter att ha använt Mailbird en längre tid överraskas jag av hur enkelt det är att navigera mellan mina meddelanden. Det är väldigt få irritationsmoment, kanske för att jag är en ivrig användare av sökfunktioner, och den som finns i Mailbird är strålande.

Inställningarna erbjuder mängder av (användbara) funktioner. Utöver att ändra utseende från det vanliga Windows-blåa till sprakande rött, går det bland annat att ändra signaturer, byta utseende på texten och redigera mapparna beroende på om du vill ha fler eller färre undermappar i gränssnittet. En annan smart funktion är att ändra zoomnivån, vilket är till stor hjälp för personer som ser lite dåligt.

Eftersom Mailbird Lite är gratis, kommer det emellanåt att visa reklam som uppmanar dig att uppgradera till Mailbird Pro. Det är irriterande, men inte så mycket att det avskräcker från att använda programmet. Det största problemet är att programmet bara kan hantera ett enda e-postkonto, om du inte köper Pro-versionen för 490 kronor (49 euro). 


+ Integrering med andra tjänster
+ Smidig import av annan e-post
Innehåller en del irriterande reklam
Har bara stöd för en e-postadress

Läs mer om Mailbird Lite

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Mailbird Lite kan, tack vare tilläggen, liknas vid en kommunikationscentral. Ett stort minus är att det bara har stöd för ett e-postkonto.

Specifikationer

Märke
Mailbird