Test av LIFX Beam

LIFX Beam

En smart lösning för att kunna fjärrstyra indirekt belysning via mobilen.

av #Diverse #LIFX
8.1

LIFX är smart belysning som konkurrerar med Philips Hue och Ikeas Trådlöst. Mysbelysningen LIFX Beam består av sex långa lysrör som kan monteras ihop i rad efter varandra eller i vinkel med hjälp av de hörnstycken som följer med.

Det är mycket enkelt att sätta ihop lamporna eftersom de har magneter i ändarna som gör att de bara passar på ett sätt. På baksidan av varje rör sitter det dubbelhäftande tejp för att fästa lamporna på väggen. Vad man tycker om resultatet är i allra högsta grad en smaksak, men nog påminner det lite om 80-talets neondekorationer från den tidens diskotek?

Som indirekt ljus fungerar Beam riktigt bra. Om de sitter dolda bakom en hylla eller soffa blir ljuseffekten häftig och med lite jobb går det att få till ett riktigt uppseendeväckande ljus. Det går att ställa in både färg och ljusstyrka eller använda diverse effekter där ljuset exempelvis kan pulsera i takt med musik eller ändras under dagens lopp.

Det är lätt att komma i gång med appen för att tända och släcka vanligt vitt ljus i lamporna. Det är annan sak att börja arbeta med effekter. Det blir en hel del tryckande fram och tillbaka innan styrningen fungerar som man vill. Det hjälper inte heller till att LIFX använder en stor del av utrymmet i appen för att sälja fler av företagets produkter. Den här typen av reklam generar en annars bra och kul produkt och det är ingenting vi vill se varje gång vi ska tända en lampa.

LIFX Beam fungerar med de digitala assistenterna från Google, Apple, Microsoft och Amazon. Vi har kopplat ihop LIFX med Amazons Alexa och visst är det både kul och praktiskt att tända lamporna med röstkommandon.


+ Många möjligheter
+ Röststyrning
Påträngande reklam


LIFX Beam finns att köpa här via Prisjakt

Läs mer om LIFX Beam

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

En smart lösning för att kunna fjärrstyra indirekt belysning via mobilen.

Specifikationer

Märke
LIFX