Pæren har en lidt aparte form, men lyset er der ikke noget galt med.

LIFX A60

Smarta lampor med annorlunda form

av Morten Skeldal Østergaard #Diverse #LIFX
7.8

Australiska LIFX grundades år 2012 med det uttalade målet att tillverka smart belysning. LIFX kan inte leverera ett lika vildvuxet och omfattande utbud av ljudkällor som jätten Philips. Den tillhörande appen kan inte heller styra en rad andra smarta enheter som hos de nätverksföretag där smarta lampor bara är en del av företagets alla nätverksprylar.

Även om LIFX startade ur ingenting har de trots allt lyckats göra fina lampor som på många sätt kan mäta sig med konkurrenterna från de stora tillverkarna. Även om A60 ser lite annorlunda ut med sin platta topp, har formen ingen märkbar inverkan på ljusflödet eller hur lampan kan användas.

Den inledande installationen av lampan gav oss lite huvudbry. Först efter ett par omstarter lyckades vi få kontakt mellan appen och lampan. Ett plus i sammanhanget är att det inte behövs någon hubb kopplad till routern. LIFX:s system bygger på att enskilda lampor får kontakt med appen ­direkt när de skruvas på plats i en armatur.

Appen är enkel att använda, även om den är aningen rörig. Överst visas alla installerade lampor och på nästa rad går det att tända och släcka belysningen i ett helt rum i taget. ­Nedanför det rör appen till det med ­instruktioner om hur bland annat Google­assistenten ansluts till systemet, ­något som för övrigt visas även efter det att vi har kopplat ihop systemet med Googleassistenten.

Längst ner i appen finns det ett antal erbjudanden om att köpa flera lampor. Appen skickar också ideliga meddelanden om nya lampor. Allt detta borde vara undangömt i undermenyer eller ännu hellre inte vara med alls.

Med det sagt fungerar styrningen av lamporna klanderfritt. Lamporna tänds direkt när man trycker på strömbrytaren i appen och systemet känns på det stora hela snabbt.


+ Lamporna reagerar snabbt
+ Ingen hubb
Rörig app
Installationsproblem

Läs mer om LIFX A60


Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Lamporna från LIFX är lätta att styra och de reagerar snabbt på ändringar i appen, som dessvärre är aningen rörig.

Specifikationer

Märke
LIFX
Produkttyp
Smart belysning
Anslutning
E27-fattning