Her viser Lenovo Smart Display vejret på engelsk, men den virker heldigvis også på dansk.

Lenovo Smart Display

Smarthögtalare med inbyggd skärm och Googleassistenten.

av Morten Skeldal Østergaard #Diverse #Lenovo
9.4

Googleassistenten är den röststyrda digitala medhjälparen som dels finns i många mobiltelefoner som en app, dels som en funktion inbyggd i hårdvara – till exempel smarta högtalare. Google säljer flera egna högtalare med Googleassistenten och för några månader sedan testade vi Google Nest Hub, som är en liten skärm som styrs via Googleassistenten.

Nu lanserar Lenovo sin egen ­variant av en liten bildskärm som kombineras med en högtalare och Googleassistenten. Det är ingen dum idé, särskilt som de lyckas bättre än vad Google gör.

Lenovo Smart Display har en pekskärm på 10,1 tum. Skärmen kan alltså även kontrolleras med fingrarna och det går till exempel att dra ner en meny från överkanten för att styra funktionerna i Smart Display.

Den förhållandevis stora hög­talaren ger ett klart ljud och den klarar höga ljudvolymer utan att det ­låter illa. Den är perfekt för att lyssna på en podd eller radio i köket.

Lenovo Smart Display har i princip samma funktioner som Googles lösning: Den kan visa väderprognoser på skärmen och den kan spela upp den YouTube-video du ber den om. Efter lite väntetid lyckades vi få den att visa bilden från vår över­vakningskamera som är hopkopplad med Google Home – som är Googles system för styrning av smarta prylar.

Lenovo Smart Display passar bäst i köket. Det är faktiskt lätt att be den visa ett recept och assistenten kan läsa upp ingredienslistan punkt för punkt medan man håller på och stökar bland kryddburkar och mjöl­påsar. Det är smart när det fungerar och man slipper kladda på skärmen med smetiga fingrar.

Nyligen släppte Lenovo en lite mindre variant av Smart Display. Den har en skärm på åtta tum, men är trots det en dryg femhundring ­dyrare än Google Nest Hub. Frågan du måste ställa dig är om det är värt att betala mer för en skärm som är en tum större.


+ Bra skärm
+ Fin högtalare
Tämligen dyr

Läs mer om Lenovo Smart Display


Hitta bästa priset just nu

Omdöme

En utmärkt skärm med en bra högtalare som styrs via Googlesssistenten. Men den är lite för dyr.

Specifikationer

Märke
Lenovo
Produkttyp
Smarthögalare
Mått
17,4 x 31,2 x 1,2-13,6 cm
Vikt
1,2 kg
Anslutning
Wi-Fi 5 (802.11ac), Bluetooth 4.2