Den medfølgende Chromecast sørger for, at du kan spille på fjernsynet.

Google Stadia

Molnbaserat spelsystem för pc-spel.

av #Diverse #Google
8.5

Google Stadia är ett molnbaserat spelsystem som gör det möjligt att spela de senaste spelen på en tv, i vissa mobiler och surfplattor eller i en gammal pc.

För de 1 400 kronor som Stadia kostar får vi en spelkontroll och en Chromecast Ultra, som är samma enhet som används för att strömma film trådlöst till en tv, samt tre månaders abonnemang på tjänsten. Chromecasten ansluts till en hdmi-port i tv:n. Sedan är det bara att starta spelkontrollen och följa instruktionerna i rutan. Installationen tar en kvart, och under den tiden måste appen Google Stadia installeras i mobiltelefonen.

När allt är klart går det att spela något av de fem spel som ingår. För närvarande finns det 42 titlar att köpa. De kostar ungefär lika mycket som att köpa dem i butik eller på Steam.

För att Stadia ska fungera krävs det en snabb anslutning till internet. Vi testar Stadia med två olika internetuppkopplingar och när hastigheterna sjunker ned mot tio megabit i sekunden börjar spelen lagga (spelspråk för hacka) och det blir svårt att spela.

Det går även att spela i en pc efter samma princip. Det är smart eftersom det då går att spela nya krävande spel i en gammal pc – så länge internetuppkopplingen är snabb.

Stadia är billigare än spelkonsoler som Xbox One och Playstation. I priset ingår tre månaders Pro-abonnemang, som ger hd-upplösning, surroundljud, rabatter på spel samt vissa utvalda gratistitlar. Efter tre månader kostar Pro 99 kronor i månaden. Senare i år kommer det ett basabonnemang som är gratis, men då minskar upplösningen till full hd och ljudet blir bara i stereo. Inga fria titlar ingår och det går inte att köpa nya spel med rabatt.


+ Billig spellösning
+ Spela nya pc-spel på tv:n
Kräver snabb internetanslutning

Läs mer om Google Stadia


Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Smart lösning för att spela nya pc-spel på en tv eller i en gammal pc. Kräver dock snabb internetuppkoppling.

Specifikationer

Märke
Google
Produkttyp
Spelsystem
Anslutning
HDMI
Övrigt
99 kr/mån