Test av Google Nest Hub

Google Nest Hub

Med Google Nest Hub blir det lättare att styra det digitala hemmet.

av #Diverse #Google
9.3

Det finns en hel drös smarta högtalare som har Googleassistenten inbyggd. Nu tar Google den här idén ett steg vidare med Google Nest Hub, som kombinerar Googleassistenten och en högtalare med en skärm på sju tum.

Googles digitala assistent är vår klara favorit för att styra det digitala hemmet med röstkommandon. Googleassistenten fungerar inte bara med en lång rad enheter från andra tillverkare, till exempel Philips Hue, det går även att prata svenska med Googles assistent och få svar på vårt modersmål.

Tack vare skärmen i Nest Hub går det att visa innehåll från internet enbart genom att prata med enheten. För att exempelvis visa bilder från Google Foto räcker det att säga ”visa bilder från florida”, varpå Nest Hub genast visar alla bilder som är sparade på det egna Googlekontot och som är gps-märkta med Florida.

Google Nest Hub kan samma saker som Googles lilla smarta högtalare Google Home Mini. På samma sätt går det här att till exempel ta reda på kommande väder, men i Nest Hub visas även prognoserna på skärmen.

Namnet Nest innefattar en hel rad produkter för det smarta hemmet. Google gör till exempel smarta kameror under varumärket Nest och i Nest Hub är de ingen match att visa vad kamerorna spelar in.

Skärmen är även som skapt för att visa recept i köket. Vill du baka bullar är det bara att be Nest Hub att leta efter bullrecept på internet och visa dem på skärmen. Den kan även läsa upp det recept du väljer, så kan du ägna dig åt bakningen. Nest väntar med nästa instruktion tills du talar om att du är redo med nästa steg i receptet. Det är riktigt smidigt när båda händerna är kladdiga av bulldeg.

Om inte vill använda röstkommandon, till exempel om någon i din närhet talar i telefon eller om resten av familjen sover, går det lika bra att peka på skärmen.

En bra säkerhetsfiness för att slippa känna sig avlyssnad av Google Nest Hub hela tiden är den lilla avstängningsknappen på baksidan för mikrofonen.

Google Nest Hub ger riktigt mycket för pengarna. Den inbyggda högtalaren är bättre än i Google Home Mini och mervärdet av att ha en skärm med allt vad det innebär av ökad funktionalitet är definitivt värt de knappa 1 500 kronor som Google vill ha.


+ Rimligt pris
+ Lyckad digital assistens
+ Bra samspel med skärmen

Läs mer om Google Nest Hub


Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Med Google Nest Hub blir det lättare att styra det digitala hemmet.

Specifikationer

Märke
Google
Produkttyp
Skärm med digital assistent