Test av Dyson pure hot+cool

Dyson Pure Hot+Cool

Appstyrd luftrenare med annorlunda design. Kan fungera som fläkt som antingen kyler eller värmer.

av Testzonen #Diverse #Dyson
8.3

Dyson går alltid sin egen väg, oavsett om det gäller dammsugare, hårtorkar eller, som här, luftrenare. Den runda basen innehåller avancerade filter som renar luften från pollen och ohälso­samma gaser. De fångar upp partiklar ner till 0,1 mikron och 99,95 procent av alla allergener. Detta kan vi inte mäta, men helt klart är att luften blir renare och det räcker att laga mat för att föroreningskurvorna på skärmen ska sticka iväg.

Fläkten sitter i den ihåliga ovandelen som kan vinklas och oscillera (rotera) upp till 350 grader. Luften kan blåsa ut framåt eller bakåt, dock ej åt båda hållen samtidigt.

Det fina är att Pure är lika användbar på vintern som på sommaren. När det är varmt ger den riktigt hyfsad kyl­effekt och eftersom den kan rotera klarar den att hålla ett mindre rum relativt svalt. Som värmekälla fungerar den ännu bättre. Vi har provat den i ett svalt vardagsrum på 30 kvadratmeter och den har kraft nog att få upp temperaturen till behagliga nivåer ­relativt kvickt.

Appen fungerar mest som statusindikator, men även som fjärrkontroll. Pure är dyr, men effektiv.


+ Bra kyl- / värmeeffekt
+ Styrs med app
Dyr

Läs mer om Dyson Pure Hot+Cool


Hitta bästa priset just nu

Omdöme

En mycket bra luftrenare som verkligen gör skillnad. Lika nyttig på sommaren som på ­vintern eftersom den kan både kyla och värma.

Specifikationer

Märke
Dyson