DVBLogic TVButler

DVBLogic TVButler

Tv-mottagare för programmet DVBLink som till exempel kan installeras i en NAS.

av Henning Dadkhah Rasmussen #Diverse #DVBLogic
8.2

Företaget DVBLogic är mest känt för programmet DVBLink som används för att göra tv-kanalerna hemma tillgängliga via internet. Tanken är att man ska kunna se på de tv-kanaler man är van vid även på exempelvis semestern.

TVButler är en liten tv-mottagare som ser ut som ett svullet usb-minne och som är anpassad till programmet DVBLink. Tv-mottagaren tar emot marksänd digital-tv (DVB-T/T2) samt kabel-tv (DVB-C).

För att se på tv via internet måste programmet installeras och köras i en pc som inte får stängas av. Mer optimalt är att installera tv-mottagaren i en NAS som understödjer tekniken, till exempel Synology eller Asustor, eftersom en nätverkshårddisk alltid är på.

Vi har testat TVButler och DVBLink med nätverkshårddisken Synology DS416Play med operativsystemet DSM 6.1. Tv-mottagaren dyker snabbt upp i programmet och installationen tar en halvtimme. Därefter är det bara att börja titta på tv via en dator eller i mobilen med appen DVBLink. Det hela fungerar perfekt och är en smidig lösning för den som vill se svenska tv-kanaler utomlands. En riktigt bra funktion i appen är att det går att trycka på ett kommande tv-program och be DVBLink att spela in det. Tv-programmet sparas på nätverkshårddisken och det går att titta på det när man vill utan begränsningar.

TVButler är snabbare än många andra tv-mottagare som vi har testat och det går i sammanhanget relativt kvickt att byta kanal. Eftersom programmet DVBLink även fungerar med andra tv-mottagare är det värt att testa programmet med andra enheter än TVButler. Det finns många sådan som är billigare och enklare att få tag på än TVButler.

DVBLinks program, visar en digital guide över alla tv-program.
DVBLinks program, visar en digital guide över alla tv-program.

 

DVBLink är ett bra och lättanvänt program. Det går att se flera veckor framåt i tiden och planera inspelningar av kommande program.

DVBLogic TVButler köps direkt från DVBLogic


+ Mycket bra program
+ Snabba kanalbyten
+ Programmera inspelningar
Ganska dyr

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

TVButler är en praktisk tv-mottagare för usb som fungerar perfekt med programmet DVBLink.

Specifikationer

Märke
DVBLogic
Produkttyp
Tv-mottagare
Anslutning
Usb 2.0, antenn
Övrigt
Digital DVB-T/T2, DVB-C (kabel-tv)