LockSmart Mini

Dog and Bone LockSmart Mini

Ett smart digitalt hänglås som kan låsas upp även om man inte är i närheten.

av Morten Skeldal Östergaard #Diverse #Dog & Bone
8.5

LockSmart Mini är ett gediget hänglås som ser ut som vilket hänglås som helst, om än lite snyggare och coolare med sin avrundade form. Låsbygeln på sex millimeter av härdat stål ser ut att kräva en hel del jobb att bryta upp.

Tar man en närmare titt visar det sig att det finns ett usb-uttag på undersidan och en liten lysdiod på framsidan. LockSmart är nämligen ett digitalt hänglås som låses upp via en app i mobiltelefonen.

Det är lätt att komma i gång med låset. Först ska den tillhörande appen installeras och paras ihop med låset via Bluetooth. Det sker enkelt och pedagogiskt med hjälp av den överskådliga appen. Nu är det dock inte för enkelhetens skull man skaffar ett digitalt hänglås. Det är nämligen omständligare att låsa det än det är att låsa ett traditionellt hänglås med nyckel. För att öppna låset måste mobilen fram och låsas upp och appen startas. Sedan ska en liten knapp på låset tryckas in, varpå det går att låsa upp låset i appen. Det är en procedur som inte kan konkurrera med enkelheten i att använda en nyckel.

Det smarta med LockSmart är att det kan låsas upp av andra utan att ni behöver byta nycklar med varandra. Säg att en förening delar ett förråd som många måste komma in i, då kan alla med behörighet använda appen i sina respektive mobiler. Hantverkare kan till exempel få tillfällig tillgång till låset under en viss tid.

LockSmart Mini kan även ställas in att komma ihåg var den senast kom i kontakt med appen, som i sin tur varnar i telefonen om hänglåset försvinner utom räckhåll från telefonen. I appen finns det även en logg som sparar information om vem som har öppnat låset och när det skedde. Det kan i många fall vara riktigt bra och det är då som LockSmart kommer till sin fulla rätt.


+ Gediget hänglås
+ Flera kan låsa upp
Långsam upplåsning


LockSmart Mini finns att köpa här via Pricerunner

Läs mer om LockSmart Mini

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Ett smart digitalt hänglås som kan låsas upp även om man inte är i närheten.

Specifikationer

Märke
Dog & Bone
Produkttyp
Hänglås
Mått
5,1 x 2,4 x 10,1 cm
Vikt
160 g
Anslutning
micro-usb
Övrigt
Finns i svart, cyan eller rött