Den røde ring markerer den primære knap, som du bruger til menuer og bladring.

Denver EBO-630L

Funktionsrik e-boksläsare.

av Morten Skeldal Østergaard #Diverse #Denver
7.8

Denvers e-boksläsare kostar ungefär lika mycket som ett par tre nytryckta böcker i bokhandeln. Skillnaden är bara att här får vi så mycket mer. Tack vare alla fina funktioner är EBO-630L ett utmärkt val för den som för första gången vill prova på att läsa elektroniska böcker.

Det enklaste sättet att överföra e-böcker är via ett microSD-kort som sätts i den inbyggda kortläsaren. Det går att läsa böcker i alla gängse format, och några till. Denver klarar även pdf-filer och förstås vanliga epub.

Skärmens upplösning är tillräckligt hög för att de enskilda bildpunkterna som bygger upp bokstäverna inte ska synas. Kontrasten är bra när ljuset tänds i läsplattan. Det är dock synd att EBO-630L glömmer bort att ljuset var tänt om den stängs av och startas igen.

Bläddringen sker genom att den stora centrala knappen trycks åt sidorna. Knappens placering är knappast optimal eftersom tummen måste sträcks ut ordentligt för att nå den. Därför är det bra att bilden kan vridas 90 grader med ett tryck på en av de andra knapparna. Då hamnar plötsligt bläddringsknappen helt rätt.


+ Bra kontrast
+ Rimligt pris
Jobbiga knappar
Svåranvänd med en hand

Läs mer om Denver EBO-630L


Hitta bästa priset just nu

Omdöme

En e-boksläsare med många funktioner och bra bildkvalitet. Ett bra alternativ för den som vill börja läsa e-böcker.

Specifikationer

Märke
Denver
Produkttyp
E-boksläsare
Mått
6 tum
Vikt
420 g
Anslutning
Micro-usb
Övrigt
Format: Epub, txt, fb2, pdb, chm, html, umb, pdf, Mobi, rtf, lrc, doc, docx, xls, xlsl, ppt, pptx, dvj, djvu, jpg, gif, bmp, png, zip, rar, 7zip