Denver Frameo

Bra digital fotoram med imponerande mycket minne men med en i vissa delar irriterande app

av #Diverse #Denver
6.9

Denver livar upp den digitala fotoramen som annars är en produktkategori som har fört en tynande tillvaro sedan pekdatorerna blev populära.

Frameos fotoram med pekskärm fungerar bra och det är enkelt att ansluta ramen till internet, ge den ett namn och, efter en uppdatering av det inbyggda operativsystemet Android, göra den redo för bruk.

För att överföra bilder till fotoramen krävs det en app i mobilen. Appen Frameo finns för både Android och iOS. Efter att appen har parats ihop med fotoramen med ett överraskande långt lösenord är det bara att välja bilder ur telefonens bibliotek. Gör man det i iOS-appen dyker det dock upp ett par riktigt irriterande problem. Först och främst visar appen alla bilder som kvadrater, vilket inte stämmer med ramens bildformat som är rektangulärt. Det gör det svårt att se om bilderna gör sig bäst på högkant eller liggande. För varje bild måste man välja vilken del av bilden som är den viktigaste. Denna del av bilden kommer att visas oavsett om fotoramen står på högkant eller ej.

Efter ett tag inser man att bilderna bara visas korrekt på ena ledden och då slösas snabbt mycket tid bort om man vill lägga in många bilder i ramen. Dessutom går det bara att överföra en bild åt gången till fotoramen, vilket också tar tid. Den som vill använda alla de åtta gigabyten minne får räkna med att lägga ned mycket tid på bildhanteringen. En kul funktion å andra sidan är att hela familjen kan skicka bilder till ramen med Frameo-appen i sina mobiltelefoner.


+ Enkel att installera
+ Lätt att lägga till bilder
Omöjligt att i appen se om bilder är stående eller liggande
Krångligt överföra flera bilder samtidigt


Denver Frameo finns att köpa här via Pricerunner

Läs mer om Denver Frameo

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

En utmärkt digital fotoram med mycket internminne. Lätt att använda för hela familjen eftersom alla kan lägga upp bilder från sina telefoner via Frameo-appen.

Specifikationer

Märke
Denver
Produkttyp
Digital fotoram
Mått
7 tum
Anslutning
WiFi
Övrigt
8 GB minne, kortplats för SD-kort