CREATIVE SOUND BLASTERX G5

Creative Sound BlasterX G5

Läckert ljud i fickformat

av DAU #Diverse #Creative
8.0

Ljudet i bärbara datorer är oftast skralt, men det finns sätt att få bra ljud även ur en bärbar dator.

Creative Sound BlasterX G5 är ett externt ljudkort med hörlursförstärkare samt både analoga och optiska in- och utgångar för ljud. Ljudkortet ansluts till datorn via usb och för att utnyttja alla smarta funktioner måste några särskilda program hämtas från Creatives webbplats. Här finns bland annat 7.1 Surround Sound, som ger ett surroundliknande ljud i spel och film. Det finns även program för att spela in och redigera ljudfiler.

Det går att välja profiler med unika ljudinställningar för specifika spel eller för exempelvis musik. Via knappen SBX kan tre av dem väljas med en knapptryckning på ljudkortet, annars väljs de i programmet.

Jämfört med datorns inbyggda ljudkort blir ljudet märkbart bättre och det går att få liv i vilka trista hörlurar som helst. En smart detalj är usb-porten dit tillbehör som exempelvis en mus kan anslutas.

Enda nackdelen med BlasterX G5 är att den drar en hel del ström, vilket förstås tär på batteriet i datorn.

Priset är rimligt med tanke på vilka möjligheter som ges för den som gillar bra ljud. Det finns dock andra alternativ om 7.1 surroundljud inte är absolut nödvändigt.

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Ett litet ljudkort som ger ljudkvaliteten i vilken dator som helst ett markant lyft.

Specifikationer

Märke
Creative
Mått
11,0 x 7,4 x 2,2 cm
Vikt
145 gram
Anslutning
: Micro-usb, audio in/ut (3,5 mm), hörlurar, mikrofon
Övrigt
120 dB (DAC)