Den store drejeknap gør det til en fornøjelse at skrue op og ned for lyden.

Creative Sound Blaster X3

Externt ljudkort för surroundljud.

av #Diverse #Creative
8.7

Creative Sound Blaster X3 är en liten svart platt låda med en stor ratt i mitten. Inuti lådan sitter det ett avancerat ljudkort för att ge riktigt hi-fi-ljud eller surroundljud. Det går att ansluta ett helt surroundsystem till lådan eller bara använda ett par hörlurar. Ljudkvaliteten blir sublim i vilket fall.

I vanliga fall är ju ljudkortet inbyggt i datorn. Det är inget de flesta tänker på, men för den som vill ha bästa möjliga ljud ur datorn finns det fördelar med att flytta bort ljudkortet från datorns övriga elektroniska komponenter. I ett inbyggt ljudkort kan elektroniska störningar höras i form av ett svagt brus, något som elimineras när ljudkortet är externt. Dessutom kan X3 användas till en bärbar pc för att ge bättre ljud.

På baksidan av den lilla lådan finns det sju in- och utgångar. Här kan en aktiv baslåda och fem aktiva surroundhögtalare anslutas. Det går att ansluta en ljudkälla via en analog ljudingång och det finns en optisk utgång till exempelvis en förstärkare. X3 ansluts till datorn via usb c.

Resultatet är ett rent och härligt ljud. I ett par hörlurar förstärker X3 ljudsignalen, så att det går att spela högt utan att ljudet förvrängs.

Den stora volymknappen är smidig att använda för att ändra ljudvolymen. Ett tryck på knappen stänger av ljudet helt. Med de tre knapparna intill volymknappen bestäms vilken ljudingång som ska användas och det går att välja mellan olika ljudprofiler allt efter om man lyssnar på musik, film eller något annat.

Ljudinställningarna kan även hanteras via en app i mobilen, som kommunicerar med X3 via Bluetooth. Det går dock inte att spela upp musik från mobilen den vägen.


+ Härlig ljudkvalitet
+ Spelar högt
+ Många ljudmöjligheter

Läs mer om Creative Sound Blaster X3


Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Creative Sound Blaster X3 ger en härlig ljudkvalitet och många möjligheter att välja hur det ska låta.

Specifikationer

Märke
Creative
Produkttyp
Externt ljudkort
Mått
129 x 129 x 40,6 mm
Vikt
330 g
Anslutning
Usb c, hörlurar, mikrofon, audio in, optisk ut, 4x surroundljud ut