Conrad Conrad är en samlingsplats för all smart elektronik.

Conrad Connect

Conrad Connect samlar alla komponenter i ditt smarta hem och gör det möjligt att bestämma hur de olika enheterna ska aktiveras, till exempel att lamporna ska tändas när du kommer hem.

av Henning Dadkhah Rasmussen #Diverse #Conrad
8.2

Varje elektroniktillverkare som vill förbli relevant har några så kallade smarta produkter i sortimentet. Det vill säga enheter som hör till det intelligenta hemma och som kan kommunicera med varandra och med internet. Två exempel är lamporna från Philips Hue och Whitings personvåg. Ett problem i sammanhanget är att de olika tillverkarna av smarta prylar använder olika tekniker som inte nödvändigtvis fungerar ihop. För att ett hem ska bli smart på riktigt behövs det en smarthubb – en samlingsplats för alla smarta prylar – vilket är precis vad Conrad Connect är.

Det är en ny tjänst från den tyska elektronikkedjan Conrad. Conrad Connect påminner en del om tjänsten If This Then That, som vi har skrivit om i PC-tidningen. Det finns dock en viktig skillnad.

Det är enkelt att komma i gång med Conrad Connect. Först måste man ha ett konto, vilket inte kostar något. Sedan ska alla de smarta prylar man har läggas till i tjänsten. Det sker enkelt på webbsidan genom att man bockar för det man har, till exempel glödlamporna Philips Hue. I det fallet måste man in på sitt Philipskonto för att godkänna att Conrad Connect får komma åt kontot. Sedan är det bara att lägga till pryl efter pryl på samma sätt. Det är lite pilligt, men sker å andra sidan bara en gång per pryl.

 

Först ska alla enheter läggas till i tjänsten, enheter som till exempel Philips Hue eller Smappees strömmätare.
Först ska alla enheter läggas till i tjänsten, enheter som till exempel Philips Hue eller Smappees strömmätare.

 

Det går även att lägga till tjänster som till exempel Google Kalender eller kalkylark för att exempelvis få ljuset att blinka när det finns ett inlagt möte i kalendern.
Det går även att lägga till tjänster som till exempel Google Kalender eller kalkylark för att exempelvis få ljuset att blinka när det finns ett inlagt möte i kalendern.

 

Nu är det dags att ställa in vad de olika enheterna ska göra, till exempel låta en lampa blinka när du har ett inbokat möte i kalendern.
Nu är det dags att ställa in vad de olika enheterna ska göra, till exempel låta en lampa blinka när du har ett inbokat möte i kalendern. Här ställer vi in att sömnmätaren från Withings ska tända rött ljus i Philips Hue-lampan om pulsen under sömnen är lägre än 100 eller högre än 120 slag i minuten.

 

Tyvärr saknas det ännu viktiga tillverkare i listan över kompatibla enheter. Det rör sig till exempel om D-Link som bland annat gör smarta stickproppar och övervakningskameror. Conrad utökar dock listan kontinuerligt, så det är förhoppningsvis bara en tidsfråga innan alla de stora företagen är med.

När de nya enheterna och tjänsterna är tillagda är det dags att bestämma vad de ska göra, när de ska göra det och hur de ska påverka varandra. Det går till exempel att få en lampa att blinka om strömmätaren från Smappee visar överdriven elförbrukning eller tända lamporna när du närmar dig bostaden med smartmobilen i fickan.

I motsats till liknande tjänster som det kan vara svårt att komma i gång med, är Conrad Connect befriande enkel att använda. I stället för att nästan programmera de enskilda enheterna drar man dem runt på webbsidan. Sedan är det bara att dra pilar mellan de enheter som ska aktivera varandra och välja vad de ska göra – till exempel tända rött eller gult ljus. Det är allt som behövs. Det är både smart och effektivt.

Det enda vi kan klaga på är att det saknas en del viktiga tillverkare och tjänster. När Conrad uppdaterar tjänsten med fler enheter blir den ännu bättre och vårt betyg stiger, om inte till så ruskigt nära en tia.

Anmäl dig till Conrad Connect


+ Lätt att använda
+ Många kombinationsmöjligheter
+ Fungerar perfekt
Vissa tillverkare saknas

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Conrad Connect gör samma sak som tjänsten If This Then That, men på ett visuellt betydligt tydligare sätt. Dessvärre saknas det en hel del prylar i listan över vilka enheter som stöds av tjänsten. Conrad lovar att listan uppdateras kontinuerligt.

Specifikationer

Märke
Conrad