Test av fotobok från Cewe

Fotobok – Cewe

Cewes fotobok är snygg och redigeringsverktyget är enkelt att använda.

av Christian Slot #Diverse #Cewe
8.9

Ur stortestet av Fotoböcker i PC-tidningen 12/2017

Tyska Cewe är en av de största tillverkarna av fotoböcker och det finns även butiker där det går att beställa deras produkter. Boken i vårt test mäter 21,0×27,5 centimeter och är i stående format. Bindningen är mycket fast och boken känns robust och bra att hålla i.

Bilder som är tryckta på omslaget har fina naturtrogna färger och detaljrikedomen är riktigt hög. Innehållet i boken är tryckt på matt fotopapper med en kraftig kvalitet. Färgerna på bilderna är ganska klara och rena, och de saknar färgstick vilket är positivt. Mörkare områdena blir dock aningen för mörka i bilder med väldigt mycket kontrast.

Cewes redigeringsprogram är mycket enkelt att använda. När du har startat programmet och valt produkt, möts du av en digital assistent som erbjuder sig att hjälpa till genom att skapa ett layoutförslag åt dig, om du inte vill göra det själv. Oavsett vad du väljer, kan du komma tillbaka senare för att få assistentens hjälp. Om du väljer att designa boken själv finns det gott om layoutmöjligheter som att lägga till skuggor och ramar – det går till och med att lägga till clipart om du vill ha mer liv på sidorna. Det är dessutom ganska enkelt att infoga text, som kommer att få god tryckkvalitet i boken.


+ Rejäl och bra inbindning
+ Hög bildkvalitet
Få detaljer vid hög kontrast


Cewe

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Cewes fotobok klarar sig bra på alla områden: färgerna är klara, omslaget är snyggt och redigeringsprogrammet är enkelt att använda.

Specifikationer

Märke
Cewe
Produkttyp
Fotobok
Mått
A4, matt