Elgiganten/Cewe

Jämförande test av fotokalendrar

av Morten Skeldal Østergaard #Diverse #Cewe
9.6

CEWE är ett gigantiskt företag när det handlar om digitala fotoprodukter. Det är till och med så att många andra företag använder dem som leverantör i stället för att själva utföra arbetet med bilderna. Vi beställde vår kalender från butikskedjan Elgigantens hemsida, men i själva verket är det CEWE:s program som används för att skapa kalendern.

CEWE har ett genomarbetat designprogram som är mycket enkelt att börja använda. Det är väldigt likt programmet från fototjänsten Pixum, men det är synd att klaga för det kan nästan inte bli bättre än så här.

Du designar din kalender i logiska steg, där du kan dra och släppa dina bilder på månaderna där de ska finnas. Allt är på svenska, och det finns en liten nybörjarguide som använder pilar för att förklara de viktigaste funktionerna.

Det går givetvis att använda bilder som ligger på datorns hårddisk, men det går även att hämta och använda bilder från bland annat Google Foton och Facebook.

Efter fem vardagar kom kalendern med posten, och här upplevde vi det enda negativa med vår beställning hos Elgiganten och CEWE. Kalendern levererades i ett kraftigt papperskuvert, men det hade blivit något fel vid paketeringen så att lim från förslutningen ohjälpligt hade klistrat ihop vår kalender. Tur i oturen var att limmet nästan uteslutande satt på en omslagssida som gick att ta bort utan att det påverkade månadsvisningen, men det ger ett dåligt första intryck när man med spänning försöker packa upp sin nya kalender.

Kalendern var tryckt på kraftigt fotopapper från Fujifilm. Kvaliteten var strålande, och våra bilder såg nästan bättre ut på kalendern än de gjorde på skärmen vid beställningen.


+ Jättebra program
På svenska
Slarvig inpackning
Stort program

Läs mer om Elgiganten/Cewe


Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Ett verkligt bra och användarvänligt designprogram, och resultatet är mycket snyggt på kraftigt fotopapper.

Specifikationer

Märke
Cewe
Produkttyp
Fotokalender i A3-format
Mått
A3