De små prikker rundt om knappen lyser op og viser lydniveauet, når du taler.

Blue Yeti X

Kvalitetsmikrofon med proffstycke.

av Morten Skeldal Østergaard #Diverse #Blue
9.1

Yeti X är en mikrofon som ser ut att komma från radions guldålder, men tekniken under skalet och den ljudkvalitet som Yeti X ger är av högsta kvalitet.

Yeti X är avsedd att användas som en stationär mikrofon till en dator. Den ansluts med en usb-kabel, vilket i praktiken innebär att ljudet överförs digitalt och att det därmed är mindre känsligt för yttre störningskällor.

Resultatet är sublimt med ett rent och fint ljud. Till en början överraskas vi av hur mycket av ljuden i rummet som kommer med, men det går att ställa in mikrofonen så att det bara är den som pratar som hörs. Inspelningen kan även anpassas för en intervjusituation med två personer så att bara de hörs. Genom att dämpa återklangen av ljud i rummet med mjuka ytor går det att få en ljudkvalitet som duger för vilken professionell podd som helst

Programmet som hör till, Blue VO!CE Broadcast Vocal Effects, innehåller mängder med funktioner. Det går att ändra klangen på rösten så att man till exempel får en varmare röst eller låter som en gammal radioinspelning.

Inspelningen sköts med ett litet vridreglage på mikrofonen. Ratten känns billig och plastig, men det är perfekt att kunna justera inspelningsnivån utan att behöva rodda i datorn. Runt ratten sitter det en serie små lampor som tydligt visar ljudnivån som visar om ljudet blir för lågt eller högt.

Allt med Yeti X, utom ratten, håller hög kvalitet. Mikrofonen står stadigt på bordet med sin stora runda fot.


+ Hög ljudkvalitet
+ Många inspelningsfunktioner
Plastig knapp

Läs mer om Blue Yeti X


Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Yeti X lyfter ljudet i videosamtal och den som tänker sig starta en egen podd lär inte blir besviken på ljudkvaliteten.

Specifikationer

Märke
Blue
Produkttyp
Mikrofon
Mått
11 x 12,2 x 28,9 cm
Vikt
1,28 kg
Anslutning
Usb 3.0