Test av Blue Yeti Nano

Blue Yeti Nano

Bordsmikrofon med medhörning och riktningskänslig inspelning.

av #Diverse #Blue
8.8

Yeti Nano är en lite mindre variant av den populära bordsmikrofonen Yeti. Byggkvaliteten är hög och utförandet med det stadiga stativet ger ett semiprofessionellt intryck, som förstärks av att Yeti Nano kan monteras på en mikrofonarm.

Det går att koppla in ett par hörlurar för att få direkt medhörning. Det finns två knappar för riktningsbestämning och medhörning. Mikrofonen kan även stängas av.

Yeti Nano ansluts till en dator via usb och ställs automatiskt in som ett ljudkort i Windows. Installationen kunde inte vara enklare och när den är klar kan Yeti användas i ­alla program som kan spela in ljud.

Det hör till ett program för att ställa in förstärkning, ljudkaraktäristik och lite annat. Yeti Nano spelar in i mono och har något färre inställningar än den större modellen Yeti.

Det viktigaste är förstås ljudet, och ljudkvaliteten är inget annat än superb. Ljudbilden är öppen och detaljrik med hög upplösning. Känsligheten är bra och det är inga problem att spela in fågelkvitter eller andra ljud. Frekvensbalansen är övervägande neutral med en tendens att betona detaljer i de högre frekvenserna.

En svaghet är att Yeti Nano är tämligen känslig för mekaniska störningar. Används en mus och ett tangentbord under inspelningarna kommer det att höras både direkt och indirekt via stativet. Det kan lösas genom att hänga mikrofonen i en arm som frigör den från bordet.


+ Hög ljudkvalitet
+ Lätt att använda
Känslig för mekaniska störningar

Läs mer om Blue Yeti Nano


Hitta bästa priset just nu

Omdöme

En mycket välbyggd mikrofon som är lätt att använda. Perfekt för såväl spel som poddar och röstinspelningar.

Specifikationer

Märke
Blue
Produkttyp
Mikrofon
Mått
9,6 x 10,9 x 21,1 cm
Vikt
630 g
Anslutning
Usb, audio
Övrigt
Upplösning: 24 bit / 48 KHz; Känslighet: 4,5mV/Pa (1 kHz); Max ljudstyrka: 120dB: Mikrofoner: 2