Meater+

Apption Labs Meater+

Meater+ är ett spjutspetsverktyg för den ambitiöse grillmästaren.

av Morten Skeldal Østergaard #Diverse #Apption Labs
9.6

Finns det verkligen någon vits med en stektermometer som kopplas ihop med mobilen? Efter att ha testat Meater+ både i ugnen i köket och på grillen på altanen är svaret utan tvekan ja.

Meater+ består av två delar: dels den lilla termometern som sticks in i den råvara som ska tillagas, dels en hållare i bambu, som inte bara fungerar som förvaringslåda utan även laddar termometern och förlänger Bluetoothsignalen.

Meater+ måste kopplas ihop med en mobiltelefon. Det sker enkelt via den app som hör till. Appen hjälper till med alla inställningar beroende på vad som ska tillagas.

Vi provade Meater+ i en hel bit oxfilé på en kolgrill. Det visar sig att termometern registrerar två temperaturer – både inuti maten och i grillen/ugnen. Det är ett smidigt sätt att se om framför allt grillen håller rätt temperatur. Termometern skickar data via Bluetooth, men signalen når inte särskilt långt. Därför ska hållaren placeras i närheten. Den förstärker nämligen signalen bortåt en 25-30 meter. När vi går in i köket försvinner signalen, men så fort vi närmar oss altanen visar telefonen temperaturerna igen.

Appen visar hela tiden hur lång tid det är kvar innan maten är klar. Den återstående tiden korrigeras så fort locket tas av grillen eller om ugnsluckan öppnas och temperaturen faller. När den önskade temperaturen har uppnåtts larmar appen att maten är klar.

En kul detalj i sammanhanget är att det går att följa tillagningen från början till slut. Appen visar bland annat en graf över hur temperaturen har varierat under tiden.

Meater+ är ganska dyr, men den är mycket nära att vara det ultimata verktyget för den som är matlagningsintresserad och bryr sig mer om maten än om grillölen. Produkten utstrålar hög byggkvalitet och den ger möjligheter och information som inte går att få med en traditionell stektermometer. Dessutom får man ju något att snacka om medan man håller på.


+ Mäter dubbla temperaturer
+ Hög kvalitet
+ Lyckad app

Läs mer om Apption Labs Meater+


Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Meater+ är ett spjutspetsverktyg för den ambitiöse grillmästaren.

Specifikationer

Märke
Apption Labs
Produkttyp
Stektermometer
Mått
130 x 6 mm, 157 x 37 x 28 mm (termometer/hållare)
Anslutning
Bluetooth
Övrigt
1x AAA-batteri (medföljer).