Termometrene lades op, når de sættes på plads i blokken.

Apption Labs Meater Block

Det utlimata grillverktyget.

av Morten Skeldal Østergaard #Diverse #Apption Labs
9.7

Meater Block måste vara det ultimata verktyget för sommarens alla grillmästare. Paketet innehåller hela fyra stektermometrar som fungerar tillsammans med en app i mobilen. Det går alltså att hålla koll på fyra matvaror samtidigt.

Det kan knappast bli enklare att grilla rätt. Stick in en av termometrarna i köttbiten och avläs innertemperaturen i appen. Det sitter även en sensor i andra änden av termometern som visar temperaturen i grillen eller ugnen. För den som inte vill slabba med mobilen vid grillen går det bra att avläsa temperaturerna på det träblock som termometrarna förvaras och laddas upp i. Det hela är mycket elegant utfört.

När köttet når den förinställda temperaturen ljuder ett larm i mobilen, och de är dags att ställa ner pilsnern och ta bort köttet från grillen. Räckvidden mellan mobil, träblock och termometrar kan vi inte klaga på. När vi testar fungerar det hela tiden, trots att vi rör oss mellan grillen ute och köket, en sträcka på runt 15 meter. Blocket skickar nämligen signalen vidare, så genom att ställa det strategiskt kan signalen nå riktigt långt.

Appen är lätt att förstå sig på, även om den är på engelska. En graf visar hur temperaturen har ändrats under grillningen och det är till exempel intressant att se hur mycket temperaturen sjunker så fort locket på grillen öppnas.

Meater Block är rejält dyrt. För de flesta räcker det med Meater+ för 1 300 kronor. Den gör samma sak men innehåller bara en termometer. Läs vårt test av Meater+.


+ Bra app
+ Lång räckvidd
+ Fyra termometrar
Dyr

Läs mer om Apption Labs Meater Block


Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Fyra stektermometrar i ett träblock som skickar signalen vidare till mobilen. Toppen på alla sätt, men dyrt.

Specifikationer

Märke
Apption Labs
Produkttyp
Stektermometer
Mått
126 x 6 mm, 157 x 131 x 39 mm (termometer/hållare)
Vikt
645 g
Anslutning
Bluetooth 4.0, Wi-Fi, mikro-usb
Övrigt
4x AA-batterier