Test av Apple Pencil

Apple Pencil

Få ut mer av nya iPad med Apple Pencil.

av #Diverse #Apple
8.4

När nu Apple har släppt sin nya iPad till ett riktigt konkurrenskraftigt pris, är det sorgligt att företagets pekpenna Pencil fortfarande är hutlöst dyr. Den kostar en tredjedel av iPaden och går därmed bort direkt.

Om vi nu ändå ger oss på ett försök att testa den utan att se till priset är Pencil ett praktiskt och väl fungerande tillbehör till såväl nya iPad som de dubbelt så dyra iPad Pro-modellerna.

Som vanligt har Apple lyckats göra det oöverträffat enkelt att komma i gång. Det är bara att ta bort toppen på pennan och ansluta den till iPaden via lightningkontakten. Den paras då ihop med pekdatorn via Bluetooth, samtidigt som den laddas upp.

Det är svårt att se några egentliga fördelar med pennan jämfört med pekfingret när man styr datorn och startar appar. Det är främst vid olika former av precisionsarbete som Pencil kommer till sin rätt, till exempel om man ritar eller vill anteckna för hand. Det går visserligen bra att alltid använda fingerspetsen, men med pennan ökar definitivt precisionen. Värt att notera i sammanhanget är att det som alltid med pekpennor finns en viss eftersläpning. Tekniken ger ännu inte samma känsla som att rita eller skriva på papper.

Det är klumpigt att låta pennan sitta fast i iPaden för att laddas. Det följer med en liten adapter som gör att den kan laddas via iPadens sladd, vilket är att föredra, å andra sidan håller en laddning liv i pennan i cirka tolv timmar.


+ Bra för precisionsarbete
+ Enkel att ansluta
Dyr


Apple Pencil finns att köpa här via Prisjakt

Läs mer om Apple Pencil

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Apple Pencil ger fler möjligheter med Apples senaste iPad, men det är ett mycket dyrt tillbehör.

Specifikationer

Märke
Apple
Produkttyp
Digitalpenna
Anslutning
Lightning