Den runde AirTag-brik er svær at sætte fast på dine ting – med mindre du køber en Apple-nøglering til den.

Apple AirTag

Apples AirTag håller koll på dina saker, men du behöver en iPhone för att få ut det mesta av den.

av Morten Skeldal Østergaard #Diverse #Apple
7.8

Apple AirTag är en liten men effektiv spårningsenhet för att hålla reda på dina saker – om du har en iPhone.

För att komma igång drar du bara ut en plastremsa så att batteriet får kontakt. I samma ögonblick dyker det upp ett fönster på din iPhone, där du bara behöver godkänna med ett tryck för att ansluta. Din AirTags placering visas i appen Hitta, där du även kan se var dina andra spårbara Apple-produkter finns. Spårningen fungerar ganska bra. Vi gav en frivillig testperson en AirTag i sin väska, och i ett stadsområde fick vi tillräckligt många kontaktpunkter för att löpande kunna följa vår AirTags väg runt gatorna.
Under en weekendresa på en glest befolkad ö fanns det inte lika många kontaktpunkter. Du är med andra ord beroende av att din AirTag kommer i närheten av andra Apple-produkter som kan skicka meddelanden till Apples servrar om var din märkta sak befinner sig. Därför fungerar AirTag som bäst i tätbefolkade områden med många iPhone-användare. Det är dock både en fördel och en nackdel att AirTag är så tätt integrerad med Apples ekosystem. Det är givetvis trevligt att kunna utnyttja alla iPhones i människors fickor för att registrera var din AirTag är. Å andra sidan innebär det också att du binder dig ännu tätare till Apples produktportfölj. Om du senare byter mobil till en An­droid-modell kan du inte längre använda dina AirTags.

Den lilla brickan har inget hål eller dubbelhäftande tejp, så du kan inte fästa den på dina saker. Om du vill sätta den på nyckelknippan kan du köpa Apples lädernyckelring för ändamålet. Den kostar lite mer än själva AirTag-brickan.


+ Väl fungerande spårning

– Kan inte sättas fast

– Kräver Apple-produkter

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Apples AirTag håller koll på dina saker, men du behöver en iPhone för att få ut det mesta av den.

Specifikationer

Märke
Apple
Produkttyp
Tracker
Mått
3,19 x 3,19 x 0,8 cm
Vikt
11 g
Anslutning
Bluetooth