Test av Smarter Coffee 2.0

Smarter Coffee 2.0

Appstyrd kaffebryggare som är lätt att sköta, även om man ligger kvar i sängen.

av Christian Slot #Diverse #Andre
8.9

Visst vore det toppen om kaffet är klart redan när man kliver upp på lördagsmorgonen? Nu är det möjligt! Via en app både maler och brygger Smarter Coffee gott kaffe så fort du ber den.

Tillverkaren Smarter lanserar en ny generation av sin smarta kaffebryggare. Den ansluts till hemmets trådlösa nätverk, vilket gör att man kan brygga sitt kaffe var man än är.

Till utseendet liknar Smarter Coffee alla andra kaffebryggare, men det löses raskt med hjälp av någon av de extra frontpaneler som följer med. Skal är numera inte bara något som hör mobiltelefoner till.

Överst sitter det en kaffekvarn som maler bönorna så snart det ska bryggas kaffe. Färskbryggt med andra ord.

Installationen är överstökad på ett par minuter. I appen fotograferar man av kaffebryggarens inbyggda skärm för att de två enheterna ska paras ihop. Därefter ansluts bryggaren till internet, så är det bara att börja fika.

Innehållet på kaffebryggarens skärm och i appen är näst intill identiskt. Det går att välja om maskinen ska mala hela bönor eller använda bryggmalet kaffe, hur starkt kaffet ska vara och hur länge kaffet ska hållas varmt. Det är här vi stöter på det enda problemet med Smarter Coffee 2.0: Kaffet kan bara hållas varm i 40 minuter. Det är för kort tid. Ett par timmar hade varit lämpligare.

Under den månad vi har testat maskinen har den fungerat perfekt. Den håller sig uppkopplad mot nätverket och kaffet blir riktigt gott. Det är riktigt smart att det inte behövs något melittafilter, Smarter Coffee har ett inbyggt filter.

Allt är dock inte felfritt. En morgon när undertecknad vaknar och vill dra på kaffet visar det sig att vattenbehållaren är tom. Det är bara att masa sig ut i köket och fylla den, och med ens ställer jag mig frågan om Smarter Coffee 2.0 verkligen är så smart?


+ Styrs via app
+ Lätt att komma i gång
+ Kaffekvarn
Varmhållning i 45 minuter


Smarter Coffee 2.0 finns att köpa här via Prisjakt

Läs mer om Smarter Coffee 2.0

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Smarter Coffee 2.0 brygger gott kaffe och den är enkel att sköta. Men den är dyr och vi saknar en del funktioner.

Specifikationer

Märke
Andre