Test av Airthings Wave

Airthings Wave

Airthings Wave är en liten rund radonmätare som kopplas ihop med mobiltelefonen.

av Morten Skeldal Østergaard #Diverse #Airthings
9.2

Radon är en cancerframkallande gas som finns naturligt i luften och som kan komma in och samlas i byggnader som inte är tillräckligt ventilerade. Fram tills nu har det varit lite omständligt att mäta radonhalterna eftersom de små dosor som används ska ligga framme i flera veckor innan de kan skickas in för analys. Det ändrar norska Airthings på nu med sin lilla eleganta radonmätare Wave.

Namnet kommer sig av att man ska vifta med handen framför enheten för att få en indikering av den aktuella radonhalten. Ringen lyser rött om halterna är högre än rekommenderat.

För att få en mer exakt mätning av radonhalten måste man använda den app som hör till systemet. Wave kopplas ihop med mobilen via Bluetooth och appen visar sedan radonhalten, luftfuktigheten och temperaturen.

Appen sparar alla värden och ritar upp grafer som visar utvecklingen över tid. Det går till exempel att se hur en ordentlig genomluftning av huset sänker radonhalterna.

Airthings Wave är lätt att använda. Den ger detaljerade mätvärden som inte går att få med traditionella mätmetoder. Om radonhalterna är mycket höga är det viktigt att ta kontakt med professionella radonsanerare för att sänka nivåerna till de gränsvärden som gäller.


+ Praktisk app
+ Snabba mätresultat
Dyr


Airthings Wave finns att köpa här via Prisjakt

Läs mer om Airthings Wave

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

En praktisk radonmätare som gör det enkelt att hålla koll på aktuella radonnivåer via den tillhörande appen i mobilen.

Specifikationer

Märke
Airthings
Produkttyp
Radonmätare
Vikt
434 gram
Anslutning
Bluetooth
Övrigt
För Android och iOS