Den användarvänliga appen visar mätvärdena över tid.

Airthings Wave Plus

Airthings Wave Plus mäter inomhusklimatet samt varnar om någonting är fel.

av Morten Skeldal Østergaard #Diverse #Airthings
9.3

Så här års när det är mörkt, kallt och halt ute håller vi oss mycket inomhus. Vi tänder ljus och brasor för att det är mysigt och för att hålla värmen. Det påverkar inomhusklimatet med bland annat förhöjda koldioxidhalter.

Airthings Wave Plus är en liten dosa som mäter allt möjligt som påverkar inomhusklimatet. När något inte är som det ska skickar enheten en varning till den tillhörande appen i mobilen.

Airthings Wave Plus är lyxversionen av ursprungliga Wave som vi testade för ett knappt år sedan. Wave Plus har samma funktioner som Wave och mäter till exempel temperatur, radonhalt och luftfuktighet. Utöver det kan Plus också mäta koncentrationen av koldioxid och halter av farliga partiklar från exempelvis målning eller nya möbler, och den varnar även för detta i appen om det behövs.

Mätresultatet presenteras i den enkla och överskådliga appen, som finns för Android och iOS. Det går även att se resultaten genom att logga in med en dator på det egna kontot på Airthings hemsida.

Ett aber med Airthings Wave Plus är att den kommunicerar med telefonen via Bluetooth. Man måste alltså befinna sig inom en radie av tio meter från dosan för att värdena ska snappas upp av appen. Ett alternativ är att vifta med handen framför Wave Plus för att den med symboler ska visa om det finns några problem. En ring lyser i olika färger för att indikera luftkvaliteten: grönt är okej, gult innebär att du bör ta en titt i appen medan rött betyder att något behöver åtgärdas.

Det är lätt att hänga upp Wave Plus på väggen. Plattan som skruvas fast i väggen innehåller en kraftig magnet och själva dosan klickas enkelt fast tack vare den.


+ Mäter många saker
+ Bra app
Kort räckvidd

Airthings Wave Plus finns att köpa här via Prisjakt
Läs mer om Airthings Wave Plus


Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Airthings Wave Plus mäter inomhusklimatet samt varnar om någonting är fel.

Specifikationer

Märke
Airthings
Produkttyp
Inomhusklimat
Mått
12 (diameter) x 3,6 cm
Vikt
219 g
Anslutning
Bluetooth
Övrigt
Mäter temperatur, luftfuktighet, lufttryck, koldioxidnivå, radohalt