Skærmen er 13,3 tommer, men du kan også købe computeren med en 15,6-tommer skærm.

Samsung Galaxy Book3 360

Galaxy Book3 360 är en nätt liten kontorsdator som även fungerar bra som surfplatta och digitalt anteckningsblock.

av Morten Skeldal Østergaard #Dator #Samsung
9.1

Det är lätt att tycka om Samsungs ­Galaxy Book3 360. Det är nämligen en liten och lätt, bärbar dator med otroligt bra skärm och den kan enkelt förvandlas till en surfplatta.

Samsung använder avancerade AMOLED-skärmar i sina exklusiva mobiler och nu även i Galaxy Book3 360. Det ger en extremt bra kontrast med snygg återgivning, inte minst av färgen svart. Dessutom är skärmen är en pekskärm, så du kan styra Windows och dess program med fingrarna. Det blir faktiskt ännu lite bättre om du tar den medföljande elektroniska pennan och antecknar på skärmen. Det får datorn att vilja tippa bakåt om du använder Galaxy Book3 360 som en vanlig bärbar dator, men när du viker upp skärmen bakom datorn fungerar den nästan som ett stort anteckningsblock. Det är bara obetydlig fördröjning när du skriver på skärmen, så du kan skriva med något som liknar din vanliga handstil. Pennan fästs magnetiskt på skärmens baksida när du inte vill använda den, så att du hela tiden vet var du har den.

Processorn som driver datorn är från Intels senaste generation, men det är inte den snabbaste modellen. Av datorns samtliga komponenter är det faktiskt bara SSD-enheten som verkligen sticker ut. I gengäld är den däremot verkligen supersnabb.

Totalt sett är Galaxy Book3 360 en utmärkt liten kontorsdator. Vi hade gärna sett ett bättre tangentbord, men det skulle bli på bekostnad av datorns tjocklek. I förhållande till storleken har det blivit plats för ett bra utbud av anslutningar på datorns sidor. Den ena USB-porten är av den gammaldags USB-A-typen, medan de andra två är USB-C. Båda USB-C-portarna kan användas för att ladda datorn och därför kan man fundera över varför de har placerats på samma sida.

Strömknappen har placerats i det övre högra hörnet av tangentbordet och har en inbyggd fingeravtrycksläsare som kan användas för att bland annat logga in i Windows. Vi hade föredragit att Delete-knappen fått den placeringen. Det hände nämligen vid flera tillfällen att vi råkade trycka
på strömknappen av misstag så att datorn gick ner i strömsparläge.


+ Bra AMOLED-skärm

+ Liten och lätt

– Tangentbordet är inte så bra

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Galaxy Book3 360 är en nätt liten kontorsdator som även fungerar bra som surfplatta och digitalt anteckningsblock.

Specifikationer

Märke
Samsung
Typ
Bärbar dator
Processor
Intel Core i5 1340P
Grafikkort
Intel Iris Xe
Ramminne
8 GB
Lagring
256 GB
Skärmstorlek
13,3" AMOLED
Skärmupplösning
1920 x 1080 pixels
USB-portar
2 x USB-C (Thunderbolt 4), 1 x USB-A
Anslutningar
HDMI, microSD
Nätverk
802.11ax
Mått
30,4 x 20,2 x 1,29 cm
Vikt
1,16 kg
Batteritid
12 timmar
Pekskärm
Ja
Operativsystem
Windows 11 Home
CPU Mark
17960
2D Mark
372
3D Mark
2754
Memory Mark
2336
Disk Mark
22568
Benchmark (högre är bättre)
3573