Skærmen bruger AMOLED-teknologi, som giver en virkelig flot kontrast.

Samsung Galaxy Book2 Pro 360

Galaxy Book2 Pro 360 är framför allt en lättviktsdator. Prestandan lever inte upp till prislappen.

av Morten Skeldal Østergaard #Dator #Samsung
7.6

Samsung Galaxy Book2 Pro 360 är en bärbar dator som faktiskt är osedvanligt bärbar. Den väger nämligen ungefär som en liter mjölk. Trots detta har Samsung lyckats plocka ihop en effektiv
dator i Galaxy Book2 Pro 360 som utan problem köra de vanligaste Windows-­programmen trots det slimmade formatet.

Med det sagt så lever prestandan ändå inte upp till prislappen. Vi har testat datorer som var ett par tusenlappar billigare men som ändå varit snabbare på nästan alla punkter. I gengäld vägde de mer än dubbelt så mycket som Galaxy Book2 Pro 360. När nu datorn är så här lätt, då kan man fundera över varför Samsung valt att utrusta undersidan med gummitassar som är lika släta som de teflontassar man sätter under datormöss för att få dem att glida lättare. Resultatet blir detsamma: När du trycker lätt på datorn rör den sig över bordsskivan.

Tangentbordet inbjuder inte till att skriva med tio fingrar utan att titta. Tangenterna behöver bara tryckas ned lite lätt, vilket ger dålig känsla för mekaniken under varje tangent. Därför är det frestande att helt enkelt hackspettskriva med pekfingrarna.

När du tröttnar på tangentbordet kan du glädja dig åt att det medföljer en bra penna, så att du kan anteckna direkt på skärmen. Tyvärr är datorn för slank för att det ska finnas plats med ett fack för pennan när du inte använder den, och eftersom den inte heller kan sättas fast på sidan av datorn måste du låta den ligga löst i väskan under transport.

Skärmen kan vikas in bakom datorn, och det är här Galaxy Book2 Pro 360 fungerar bäst. Då har du en surfplatta med en stor och kontrastrik skärm, och du kan använda pennan utan att skärmen tippar.

Datorn laddas med en USB-C-kabel och det finns portar på båda sidor av datorn, så att du själv kan välja var du vill plugga in kontakten. Det här är väldigt praktiskt på en dator som är avsedd att följa med ut i världen, där du kanske inte alltid sitter vid samma ­eluttag utan behöver kunna växla för att nå strömmen.

Skärmen kan som sagt fällas helt mot baksidan, så att du kan använda datorn som surfplatta. Det fungerar bra, men det krävs bara ett mycket mjukt tryck för att vippa skärmen så att du skjuter den bakåt när du bara vill använda pennan för att göra en anteckning eller en snabb skiss.


+ Väldigt lätt

+ Kan laddas på båda sidorna

– Prestandan motsvarar inte priset

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Galaxy Book2 Pro 360 är framför allt en lättviktsdator. Prestandan lever inte upp till prislappen.

Specifikationer

Märke
Samsung
Processor
Intel Core i7-1260P, 2.1 GHz
Grafikkort
Intel Iris Xe Graphics
Ramminne
16 GB
Lagring
512 GB SSD - NVM Express
Skärmstorlek
15,6 AMOLED
Skärmupplösning
1920 x 1080 pixels
USB-portar
3 x USB-C 3.2
Nätverk
Wi-Fi 6
Mått
35,5 x 22,58 x 1.17 cm
Vikt
1,11 kg
Operativsystem
Windows 11 Home
CPU Mark
11503
2D Mark
548
3D Mark
2305
Memory Mark
2332
Disk Mark
15966
Benchmark (högre är bättre)
4013